ARHIVA

Eroii Brașovului au strâns peste 92.000 lei la Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității ajunsă la cea de-a treia ediție.

Duminică, 12 iunie, Fundația Comunitară Brașov a organizat a treia ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea a 12 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov. Evenimentul a generat peste 92.000 lei, din donațiile făcute de braşovenii și companiile partenere care au ales să participe activ la viața comunității.

Evenimentul, care a avut loc şi în acest an în zona de agrement din Parcul Noua, a reunit la cea de-a treia ediţie 750 de alergători la start (față de 540 în ediţia 2015 şi 320 la prima ediţie) şi peste 400 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii şi să petreacă timp în zona special amenajată pentru activităţi şi relaxare, deși vremea i-a făcut să-și deschidă umbrelele. Nu mai puţin de 60 echipe a 240 de alergători, 110 familii cu peste 280 de membri (faţă de 84 de familii anul trecut) şi 230 de alergători individuali, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes. Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori; peste 140 de copii au alergat în cursă, iar noutatea absolută constă în participarea unui cățel la cursa de familie, Sara în vârstă de 2 ani, care a alergat alături de stăpâna ei şi a purtat numărul de concurs 947 şi o medalie la sfârşitul cursei.

Și anul acesta ambasadorii cauzelor au reușit să mobilizeze un număr semnificativ de susținători care să doneze pentru cauza reprezentată. Simona Ivăncescu, ocupanta locului 2 la cursa scurtă și ambasador al asociației ADDIP a strâns 1500 lei prin susținerea a 14 prieteni.
Aceeași sumă a fost mobilizată și de către ambasadoarea asociației De-a Arhitectura, Bogdana Grapă, cât și de susţinătorul asociației ”Milioane de prieteni”, Răzvan Cicorschi.
În topul susținătorilor se află Enache Silvana - ambasadoarea asociației Copiii de Cristal a reușit să mobilizeze 18 prieteni și suma de 1005 lei.

La finalul zilei de duminică, două dintre cauze au depășit bugetul estimat pentru proiectele lor - Asociația Rază de Speranţă și Fundația Rafael, ambele adresându-se copiilor cu dizabilități. Alte două s-au aflat foarte aproape de atingerea bugetului setat, strângând peste 80% din bugetul propus. Opt cauze au depășit peste 50% din suma necesară. Donațiile au continuat până la finalul lunii iunie, și cu ajutorul comunității, alte două cauze au reușit să-și atingă obiectivele: asociația ADDIP și proiectul propus de către ClowniMed și Fundația Schimdt – Împreună pentru un zâmbet de copil.

Peste 16.000 de lei din suma strânsă în cadrul evenimentului reprezintă donații directe de la partenerii evenimentului: Vodafone, Continental, Coresi Avantgarden, Elmas, Generali Asigurări, Metropolitan Life, Rolem, Minus 22, Bausch&Lomb și Apex. La acestea s-au adăugat şi susţineri în produse şi premii care încurajează activitățile sportive, de la Yves Rocher, Aqua Carpatica, S-karp, Rolem, Generali și Mareş Outdoors Events.

Duminică, 18 octombrie, Fundația Comunitara Brașov a organizat a doua ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea a 12 proiecte înscrise spre finanțare de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa din Zona Metropolitama Braşov. Evenimentul a generat peste 65.000 lei dintre care 15.500 provin din donațiile făcute de braşovenii care au ales să participe activ la viața comunității.

Evenimentul, care a avut loc si in acest an în zona de agrement din Parcul Noua, a reunit la cea de-a doua editie 534 de alergători (fata de 320 la prima editie) şi peste 400 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii dar si sa petreaca timp in zona special amenajata pentru activitati si relaxare. Nu mai putin de 24 echipe, 84 de familii (faţă de 40 de familii anul trecut), 208 de alergători individuali, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes cu scopul de a strânge bani pentru cele 13 proiecte comunitare din Braşov.
Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori; peste 100 de copii au alergat in cursa, vârsta celui mai mic participant fiind de numai 1 an si jumatate.

Valoarea sumei strânsă din taxele de participare ale alergatorilor s-a ridicat la 25.000 lei iar 24.600 lei cash au provenit din parteneriatele cu companiile Bluel, Coca-Cola, Arvato Bertelsmann, Generali Asigurari, Rolem, Urban Invest si Bausch&Lomb.
La acestea s-au adaugat si sustineri in produse si premii pentru competitie in valoare de peste 6.500 lei provenite de la Coca-Cola, Mares Outdoor Events, YourGuide, Decathlon, Casa de Turta Dulce si S-karp.

La sfârsitul zilei de ieri (18.10), valoarea donatiilor se ridica la suma 15.500 lei de la peste 200 donatori individuali. Cea mai mare donaţie individuală înregistrată pe platforma Braşov Heroes a fost de 890 lei pentru Grupul de profesori de la Şcoala Generală nr. 5 Săcele (ce si-au propus renovarea şi utilarea grupului sanitar al şcolii) si a dorit sa ramana anonima. Printre donatori se regasesc si oficialitati din Brasov si Sacele dar si un grup de profesori de la liceul V. Jinga din Săcele care au donat pentru Multimedia Summer Camp propus de CAN Brasov, un proiect în care tehnologia îi ajută pe copiii din Săcele să înţeleagă şi să trăiască acceptarea, egalitatea şi integrarea socială.

Valoare finantarilor ce se vor acorda in acest an este de 35.500 lei, ea provenind din taxele de participare ale alergatorilor si donatii de la persoane fizice si companii.
Proiectele cu cei mai mulţi susţinători au fost Darul Auzului (peste 6.000 lei), care şi-a propus să descopere timpuriu deficienţele de auz la copiii din creşele braşovene, urmat de cauza Atelierului Săcelean (peste 4.000 lei) al cărui scop este să dezvolte iniţiative de educaţie non-formală pentru copii proveniţi din medii dezavantajate.
Tot cu peste 4.000 de lei strânşi, Asociaţia "Copiii de Cristal" a primit sprijin din partea comunităţii braşovene pentru a implementa un program de art-terapie pentru copii cu autism; iar Fundatia Rafael va putea să valorifice potenţialului de dezvoltare al copiilor cu dizabilităţi uşoare, severe şi multiple prin crearea unui spaţiu cu mobilier special, jucării adaptate şi intrumente speciale de stimulare fizică şi cognitivă.
Şi alte proiecte înscrise la Braşov Heroes - Reţeaua CAN Braşov şi Asociaţia Dicta – au beneficiat de o susţinere de peste 3.000 de lei, în timp ce Fundaţia Casa Mea şi Grupul de profesori de la Şcoala Generală nr. 5 Săcele au adunat peste 2.000 de lei. Asociaţia pentru Pitici şi Asociaţia Elan - Şcoala Democratică au strâns peste 1.000 de lei.

Dacă vreţi să vedeţi cum a fost atmosfera la Braşov Heroes, vă invităm să accesaţi Galeria Foto si Galeria Video

Eroii Braşovului au alergat şi au strâns peste 45.000 lei la cursa cu obstacole a comunităţii

Duminică, 19 octombrie 2014, Grupul de Inițiativă al Fundației Comunitare Brașov a organizat prima ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea a 13 proiecte înscrise spre finanțare de organizatii non-guvernamentale din Braşov. Evenimentul a generat peste 45.000 lei dintre care 12.000 provin din donațiile făcute de braşovenii care au ales să participe activ la viața comunității.

Evenimentul, care a avut loc în zona de agrement din Parcul Noua, a reunit 320 de alergători şi peste 250 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii. Nu mai putin de 12 echipe (formate din 50 de alergători), 40 de familii (compuse din 100 de alergători), 170 de alergători individuali, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes cu scopul de a strânge bani pentru cele 13 proiecte comunitare din Braşov. Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori, vârsta celui mai mic participant fiind de numai 4 luni, acesta intrând în competiţie în braţele mamei sale

Valoarea sumei strânsă din taxa de participare s-a ridicat la 13.000 lei, iar 26.000 lei au provenit din sponsorizările primite de la cele 10 companii partenere: Generali Asigurări, Coca-Cola, Bluel, Allview, Düvenbeck Logistik, Siemens, Smart Tours, Decathlon, Bausch&Lomb și Draexlmaier. Suma provenită din donații a fost strânsă de la peste 150 de donatori individuali, susținători ai alergătorilor și implicit ai cauzelor, Robert Cadar fiind alergătorul care a reușit să mobilizeze cea mai mare sumă, 1500 lei, de la susținătorii săi pentru cauza Fundației Rafael Codlea, pentru care acesta a alergat. În schimb, cea mai mare donație individuală înregistrată pe platforma Brașov Heroes a fost de 500 lei, către o cauză educațională a Fundației Jules Verne care încurajează copiii să se joace în aer liber și să limiteze timpul petrecut în fața dispozitivelor electronice.

Proiectul care a reușit să mobilizeze cele mai multe fonduri este unul din domeniul sănătăţii, Ştii cum aude copilul tău? (proiect derulat de Asociaţia „Darul auzului”), apropiindu-se de obiectivul propus, de 10.000 lei, urmat de două cauze sociale: Fiecare om are muzica sa. Să o facem auzită! (derulat de Fundaţia Rafael, un program de reabilitare prin muzică și dans pentru persoane cu handicap) şi Parcul Stop Discriminării! (derulat de Asociaţia Copiii de Cristal, un program destinat persoanelor cu dizabilități) şi o cauză din domeniul educaţiei înscrisă de Fundaţia Duke of Edinburgh’s International Award, R(ural) excelarea în educaţie.

Evenimentul Brașov Heroes a fost primul din seria evenimentelor făcute de grupul de inițiativă al Fundației Comunitare Brașov și a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și Carpathian MTB Trails Brașov.

Fie ca sunt profesioniste sau amintiri personale, filmările realizate la Braşov Heroes arată atmosfera zilei din mai multe perspective

Organizator:
  • Fundația Comunitară Brașov