Proiect: Și copiii speciali au loc în inima noastră

Organizatia: Fundația Rafael

Target: 10000 lei

Proiectul se naşte din dorinţa de a afirma prin fapte că toţi copiii sunt copii, că noi, adulţii, îi iubim şi ne dorim ca ei să aibă o viaţă cât mai bună şi mai fericită.

Copilaşii cu dizabilităţi uşoare, severe şi/sau multiple, ca şi semenii lor, simt bucuria de a intra în contact, de a primi afecţiune şi de a reacţiona, de a trăi stimularea şi a o continua în interacţiune, de a învăţa şi a se integra. Deseori, dificultăţile de a relaţiona cu ei îi fac pe ceilalţi oameni să nu perceapă nevoile afective, nevoile de stimulare senzorială şi chiar cognitiva pe care aceştia le au.

De aceea, în cadrul proiectului ne dorim să amenajăm un spaţiu special în cadrul căruia 30 de copii speciali să aibă acces la mobilier adaptat, la jocuri şi la instrumente care să îi ajute să îşi dezvolte potenţialul.

Experienţa pe care deja o avem cu aceşti copii este o primă pildă că se poate, că ei se pot dezvolta şi că noi, adulţii care intram în contact cu ei, avem această şansă extraordinară de a fi punţi între ei şi viaţa, de a le creşte calitatea trăirilor şi a interacţiunilor utile.
Mai multe detalii ...

DONATORI (0)