Proiecte actuale

Asociația Rază de speranță
Binele începe cu tine

Susţinerea unui club de vacanţă pe o perioadă de 4 luni pentru 20 de copii şi tineri cu autism şi alte tulburări asociate. În cadrul clubului, aceştia vor beneficia gratuit de sesiuni art-terapie, grupuri de dezvoltare, activităţi de socializare, meloterapie, hipoterapie şi terapie prin miscare.

Cercetașii României - Centrul Local Ion Soiu Cristian
Lupișorii în primul camp

Organizarea primei tabere pentru cei 23 de „lupişori”, prima ramură de vârstă în cercetăşie. Aceştia îşi vor demonstra cunoştinţele şi abilităţile de relaţionare cu natura, fiind puşi în situaţia de a se cunoaşte pe sine, a explora natura şi a se ajuta unul pe celălalt.

Asociația AcTcept
Vârf creativ în educație

Propun ateliere de teatru dedicate elevilor care urmăresc îmbunătăţirea abilităţilor de exprimare şi de comunicare prin tehnici din arta actorului.

Asociația Tineri pentru Brașov
Trusa de pictat și satul meu

Propune repararea şi desenarea pereţilor grădiniţei din localitatea Vulcan şi a şcolii din localitatea 1 Mai.

Asociația De-a Arhitectura
De-a arhitectura în școala mea

Acest curs este o abordare a învăţării prin proiect, aplicată pe un exemplu concret, şcoala. O oră pe săptămână, un an școlar, elevii analizează şcoala, găsesc spații pe care doresc să le îmbunătăţească/schimbe, se documentează, fac machete cu propuneri și estimări de buget. Proiectul ales il vor construi cu propriile forțe sub îndrumarea arhitecților voluntari.

Target

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Brașov (grup de inițiativă)
Și eu pot fi campion!

Organizarea de activităţi şi evenimente sportive dedicate celor 30 de copii cu dizabilităţi din cadrul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Brasov. Proiectul creează ocazia ca elevii implicaţi să-şi dezvolte abilităţi de viaţă, odată cu deprinderile motrice şi sociale.

ADDIP Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Integrare Profesională
Un cadou de neuitat

Organizarea unei tabere de cinci zile în perioada Crăciunului pentru 15 copii din centrele de plasament, unde aceştia unde vor învăţa importanţa încurajării, a înţelegerii, încrederii şi a relaţionării prin activităţi specifice.

Fundația Rafael
CREABIL, calea de la dizabilitate la creativitate

Realizarea unui nou atelier ocupaţional şi de producţie, în care persoanele cu dizabilităţi îşi vor dezvolta abilităţile creative şi de socializare. Astfel, persoanele cu dizabilităţi vor căpăta încredere în forţele proprii şi vor avea mediul potrivit pentru a se dezvolta.

Asociația Arcadia Brasov
Micii tâmplari

Organizarea ateliere de tâmplărie unde cei mici, alături de familiile lor, să creeze 100 de căsuţe pentru păsări ce vor fi amplasate în Braşov. Proiectul reprezintă o alternativă creativă pentru familii de petrecere a timpului liber împreună.

Asociația de protecție a animalelor Milioane de Prieteni
Sterilizează, nu ucide!

Oferirea de servicii gratuite de sterilizare şi microcipare a câinilor cu stăpân pentru persoanele cu veniturile mici.

Asociația Darul Auzului
LA FEL ... de speciali!

Organizarea unui spectacol ai cărui protagonişti vor fi copiii cu deficienţă de auz. Proiectul propune eliminarea barierelor pe care societatea le pune între sine şi copiii „cu deficienţe”, prin manifestarea lor artistică ce vine să le arate braşovenilor că aceşti copii cu deficienţă de auz sunt „la fel de speciali” ca orice alt copil.

Organizator:
  • Fundația Comunitară Brașov