Alexandru State

Care for Dogs

ReanimaLe

Ți s-a întâmplat vreodată să te îmbolnăvești și să nu te poți însănătoși fără ajutor? Să simți durere înnebunitoare și să nu vezi o soluție ca să o faci să se oprească? Să te simți pur și simplu slab și slăbit și să știi că fără ajutor calificat nu îți poți reveni? Să te lași complet în mâna unor necunoscuți numiți medici cărora să le oferi putere absolută asupra corpului tău? Mie da.

Cand eram mic am facut apendicită, adică o inflamație cronică a apendicelui care este o parte a intestinului gros, de forma degetului mare de la mână. Când au început durerile în partea dreapta jos a abdomenului, m-am speriat și am chemat-o pe mama pentru că nu știam exact ce am sau ce să fac. Durerea era intensă, pulsatorie și simțeam că am gheare de șoim în stomac. Abia mai puteam sta drept de durere, mă încovoiam ca un melc și respiram sacadat ca și când aerul era cu porția. Mama a înțeles imediat ce am și m-a dus repede la spital, iar acele câteva ore au făcut diferența între viață și moarte pentru mine; făcusem peritonită, adică se rupsese apendicele și în abdomen aveam conținut intestinal. Practic, riscam să mor. Nu am înțeles până în ziua de azi exact ce s-a întâmplat atunci, pentru că după anestezie a doua zi o țin minte doar în ceață, dar am în suflet recunoștință față de niște necunoscuți care și-au făcut datoria și mi-au salvat viața.

Norocul meu a fost să am oamenii potriviți la timpul potrivit lângă mine, iar acum e momentul să ofer mai departe ceea ce am primit eu acum 20 de ani: Șansa la viață pentru cineva care are nevoie disperată de ajutor. Eu cred ca animalele suferă mai mult decât oamenii, însă nu pot să vorbească și să împărtășească suferința lor cu noi. Însă, dacă ești foarte atent și te uiți adânc în ochii lor, poți afla povești care îți zdruncină sufletul din rădăcini, iar doar puțini sunt cei care aleg sa fie vocea animalelor și să le spună poveștile. Care for Dogs salvează căței din situații limită aproape în fiecare zi și, ca să poată salva mai mulți, au nevoie să construiască în continuare.

ReanimaLe este proiectul prin care își doresc să facă de la zero niște spații pentru cățeii și pisicile salvate din pragul morții. Căței loviți de mașină, fără blană, paralizați, toți își vor găsi alinarea și vor prospera alături de ei. Cei de la Care for Dogs își doresc să facă o schimbare și știu ce au de făcut, le trebuie doar susținere financiară. Și aici putem ajuta noi. Putem alerga împreună la Brașov Heroes pe 4 septembrie sau putem dona pentru cauza lor. Cu 100 lei cumpără un metru pătrat de panou sandwich pentru clădirea nouă. Cu 200 lei cumpără un geam, cu 500 lei o ușă. Când vor reuși să strângă suma de care au nevoie, vor salva anual peste 360 de câini și pisici care fără ei ar muri. Vestea cea mai bună este că vor putea salva apoi și la anul și peste 2 ani și peste 5 ani. Clădirea odată făcută va fi folosită și peste 10 ani când ne vom uita în urma noastră ne vom putea bucura împreună că am participat la un proiect așa minunat și că, datorită nouă, mii de animale trăiesc în loc să își fi găsit sfârșitul în șanțuri.

Anul ăsta la Brașov Heroes sunt ambasador, adică strâng bani pentru cauza în care cred, ca ei să poată salva mai multe vieți. Anul ăsta înțeleg prin ce trece un animal când este singur și bolnav și aleg să îl ajut. Împreună putem face diferența.

PARTENERI BRONZE