ACASĂ CONTUL MEU AMBASADORI
CONTACT WEB SHOP


#eroudebrasov

Brașov Heroes #10


3 Septembrie 2023 - Lacul NouaBeatrice Moraru


Asociația Bastonul Alb

Călătorie spre incluziune

Obiectiv: 6000 RON
Suma strânsă: 875 RON
Susținători: 7

Aleargă Donează

De ce vreau să fiu ambasador?


Am ales să susțin cauza prietenilor de la Bastonul Alb pentru că fiecare întâlnire cu ei este o lecție continuă de viață, de reziliență într-o Românie care încă nu vede nevoia semenilor noștri cu dizabilități, sau mai bine-zis cu altfel de abilități.

În urmă cu câțiva ani (nu prea mulți) am întâlnit în stația de autobuz o doamnă care cu zâmbetul pe buze m-a întrebat ce număr este autobuzul care se apropia. Era o persoană nevăzătoare. Am urcat cu ea în autobuz ca să mă asigur că este în siguranță și am început să povestim. Mi-a spus că este nevăzătoare în urma unui accident…și m-a cuprins tristețea gândindu-mă că a fost un moment în viața ei când a văzut ceea ce eu puteam în continuare vedea, orașul, culorile naturii, apusul soarelui, luna plină și cerul înstelat iar acum nu le mai poate vedea, cum de altfel nu mai putea vedea nici chipul celor pe care-i iubea. Doamna a continuat să-mi povestească despre viața ei, despre cum se descurcă cu banii la cumpărături, despre cum gătește fără a vedea…. Și despre cum încearcă și îi place să fie autonomă.

Nu am simțit nicio clipă milă ci conștientizare și admirație pentru curajul său de a învinge întunericul, sau în cazul său umbrele, căci atât reușea să distingă.

În octombrie 2022 am participat la evenimentul “Cina pe întuneric” organizată de Asociația Bastonul Alb. Era un întuneric profund în sală, NU VEDEAM ABSOLUT NIMIC! …și în întunericul acela profund persoana care ne lua comanda era o persoană nevăzătoare. Aceasta ne-a servit, ne-a vorbit și ne-a ajutat să ne destindem, să depășim sentimentul de neputință pentru că nu nimeream farfuriile, încurcam sosurile și băuturile…!

Apoi l-am cunoscut pe Mihai, un nevăzător sportiv desăvârșit care iubește alergatul și nu pierde niciun moment pentru a da frâu liber pasiunii în ciuda tuturor obstacolelor!...

Iată că aceste “dizabilităţi” pe care societatea le ascunde, le ignoră sau preferă să nu le vadă sau doar să le compătimească nu sunt altceva decât alte abilități care determină ființa umană să se regăsească, să se reinventeze și să găsească soluția de a merge înainte!

Pentru mine Asociația Bastonul Alb este o echipa de eroi căci depășesc zilnic obstacolele vieții și îi ajută pe cei care într-un moment s-au cufundat în întuneric. Ajutorul lor este nu doar pentru nevăzători ci și un adevărat suport pentru aparținători.

Pentru acest motiv, am ales să le fiu alături!
ORGANIZATORI
CONTACT

Program Manager
Ines Nagy
ines@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0725 681 081

Support team
Iulia Teodora Florea
iulia@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0742 371 190

Director Executiv
Laura Popeea
laura@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0731 001 100

Voluntar IT
Remus Văduva
remus@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0744 200 805
CO-FINANȚATOR "BUCURIA COMUNITĂȚII"

Primăria Municipiului BrașovPARTENERI PLATINUM

PARTENERI GOLD

PARTENERI SILVER


PARTENERI BRONZE

SUSȚINĂTORI

FINANȚATORI AI FUNDAȚIEI


PARTENERI ÎN ORGANIZARE

Floare de colțCarpathian MTB Trails