Camelia Clem

Kastel

O masă caldă pentru toți

Mama mă trimitea la școală cu sandviciuri cu păpăradă, prăjită-n untură. Uneori adăuga creste de slănină. Din când în când găsea salam de vară, pe care-l usca în cuptor. Era foarte bun orice făcea mama și târziu tare am descoperit că invențiile aste culinare ale ei erau pentru a compensa lipsurile. Sunt dintre cei norocoși. Nu mi-a fost niciodată foame și am făcut școală. Chiar dacă seara învățam la un bec legat de tata la o baterie de mașină sau la o lampă petromax pe parafină. Aduceam apa de la Iepure și o încălzeam pe aragaz, unde tata lărgise duza. Ne spălam în lighean. Așa erau vremurile. Cu toate astea, eram fericiți. Aveam toată iubirea din lume. Nu ne lipsea nimic :)

Habar n-aveam atunci că se putea mai bine. Sau mai rău.

Târziu, foarte târziu am știut că pot să ajut.

Mă simt mândră și onorată să fiu ambasador pentru cauza copiilor de la Kastel. Pentru că sunt copii care se gândesc la alți copii mai puțin norocoși. Pentru că nivelul lor de implicare în tot felul de proiecte, fie că vorbim despre mediu sau despre educație, voluntar, e cu maximă responsabilitate și seriozitate. Sunt niște oameni mari de toată nădejdea și o zic inclusiv din experiența colaborării cu ei.

Așa că lansez o provocare tuturor copiilor care s-au făcut mari, care au avut partea lor de fericire, mai mare sau mai mică, să se implice acum. E șansa noastră să fim kastelani. Donează și tu pentru amenajarea bucătăriei unde vor fi hrăniti copiii din programul "Profesor pentru o oră".

PARTENERI BRONZE