ACASĂ CONTUL MEU AMBASADORI
CONTACT WEB SHOP


#eroudebrasov

Brașov Heroes #9


4 Septembrie 2022 - Lacul NouaCristina Popescu


Asociația Nevăzătorilor din România - Filiala Brașov

Mișcare pentru nevăzători

Obiectiv: 7000 RON
Suma strânsă: 450 RON
Susținători: 6

Aleargă Donează

De ce vreau să fiu ambasador?


Sunt consilier pentru dezvoltare personală, formator, specialist în comunicare și relații publice, implicată activ în sprijinirea comunității din care fac parte prin activități de voluntariat în cadrul Clubului Lions Brașov, membru District 124 Romania.

Sa fii Lions înseamnă să răspunzi în fiecare zi provocărilor, să fii activ și conectat la tot ce poate îmbunătăți viața celor aflați în dificultate, din comunitatea ta. Mottoul nostru este: WE SERVE.

Una dintre cele mai importante cauze globale pe care o sprijina Clubul Lions, încă din 1926 este Cruciada impotriva întunericului.

Pentru cei care trec prin închisoarea întunecată a vederii, grija mea este aceea, de a obține simpatia și interesul donatorului mai mult decât banii, pentru că darul fără iubire este gol.

Proiectul are ca obiectiv utilarea cu aparatură de fitness, a unui spațiu existent, în cadrul Policlinicii Tractorul - pentru persoanele cu dizabilități vizuale. În anul 2022 în Brașov nu există o astfel de sală, iar persoanele cu dizabilități vizuale nu au acces în sălile de fitness obișnuite.

Persoanele cu dizabilități vizuale stau mai mult în casă, se mișcă foarte puțin, deoarece căile de acces din oraș au un grad scăzut de accesibilitate.

De ce este importantă existența acestei săli de fitness? Mișcarea duce la prevenirea unor afecțiuni cauzate de sedentarism pentru persoanele cu dizabilități excluse din spațiile de sport existente în acest moment. Mișcarea duce la creșterea calității vieții lor și la prelungirea duratei de viață.

Îi cunosc personal pe acești oameni și în fiecare an facem împreuna cu ei, în cadrul Clubului Lions, cina pe întuneric și revelionul nevăzătorilor. Sunt oameni la fel de valoroși ca noi și merită sprijinul, integrarea și atenția noastră pentru mai mult decât utilarea unei săli de fitness.

Statistic vorbind în Județul Brașov sunt înregistrați oficial un număr de aproximativ 2200 de persoane cu deficiențe de vedere, din care 40% sunt nevăzători total, sau cu vedere grav afectată.

Propunerea mea se referă la sprijinirea nevăzătorilor pentru a da valoare vieții lor, oferindu-le șansa să se manifeste în plenitudinea tuturor abilităților: a cânta, a dansa, a compune versuri, a face sport, a se bucura de frumusețea vieții.

Când lupți pentru o idee, pentru comunitatea ta, fără nici un alt interes - prin voluntariat - poți simți cu adevărat fericirea produsă de legătura indestructibilă cu oamenii.

Susținerea acestui proiect are și rolul de conștientizare și responsabilizare a comunității cu privire la existența acestei categorii vulnerabile printre noi.

Susțin cu drag acest proiect „Mișcare pentru nevăzători” și te invit și pe tine să nu fii nepăsător în fața acestei cauze.

Pentru a aduna suma propusă este nevoie de 140 de oameni care sa doneze fiecare câte 50 de lei, pentru cei 2200 de oameni care își trăiesc viața în întuneric.

Donează sau aleargă!
ORGANIZATORI
CONTACT

Program Manager
Iulia Teodora Florea
iulia@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0742 371 190

Coordonator Comunicare
Anca Gânscă
anca@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0732 161 729

Director Executiv
Laura Popeea
laura@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0731 001 100

Voluntar IT
Remus Văduva
remus@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0744 200 805
PARTENERI ÎN ORGANIZARE

Primăria Municipiului BrașovFloare de colțCarpathian MTB TrailsPARTENERI PLATINUM
FINANȚATORI AI FUNDAȚIEI