Tudor Pop

Caravana cu Medici - filiala Brașov

O secundă pentru viață

Anul trecut i-am susținut pe eroii de la Caravana cu medici în cursa lor nu doar prin pădurea din cartierul Noua ci și prin satele îndepărtate ale Brașovului și ale altor județe, unde au mers să consulte voluntar sute de pacienți care nu au acces la serviciile de sănătate.

Sunt alături de corpul de tineri medici și asistente din rețeaua Caravana cu medici încă din 2018, iar exemplul lor de bună practică m-a inspirat în activitatea mea legislativă în ultimii ani.

O caravană medicală implică un efort logistic, financiar și administrativ complex și aduce la un loc actori sociali și categorii profesionale și sociale care au nevoie mai mult ca oricând să conlucreze și să facă treabă pentru comunitatea lor. Intervenția de tip caravană medicală este una din metodele prin care ajungem în comunitățile defavorizate, la oamenii care nu au acces la servicii de asistență medicală, care sunt fie izolați geografic, fie nu au asigurări de sănătate sau medic de familie în comunitate, fie pur si simplu nu-și permit să-și plătească drumul până la un spital din oraș.

Pentru a recunoaște și onora tot acest efort din ultimii opt ani am lucrat împreună cu medicii caravanei la un nou Titlu în legea sănătății despre asistența medicală mobilă care oferă servicii pentru prevenție și profilaxie, screening al celor mai prevalente afecțiuni medicale, dar și un control medical periodic general sau de specialitate populației aflate în zonele cu acces deficitar la serviciile de sănătate tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de sănătate ale românilor care așteaptă de peste 30 de ani o infrastructură medicală accesibilă. Beneficiile legii sunt multiple, atât pentru pacienți cât și pentru medici, rezidenți, studenți și personal medical conex, iar autoritățile locale își pot sprijini de-acum comunitatea printr-un nou mecanism de organizare a activităților de asistență medicală.

La fel ca anul trecut vă invit să fiți alături de extraordinara și inimoasa echipă de medici a Caravanei din Brașov și să o sprijiniți în eforturile ei de a consulta în cât mai multe comunități din județ. Ei sunt eroii Brașovului, voi puteți fii eroii lor într-o secundă de ajutor!

PARTENERI BRONZE