ACASĂ CONTUL MEU AMBASADORI
CONTACT WEB SHOP


#eroudebrasov

Brașov Heroes #10


3 Septembrie 2023 - Lacul Noua

EDIȚIA 2014
Eroii Braşovului au alergat şi au strâns peste 45.000 lei la cursa cu obstacole a comunităţii.

Duminică, 19 octombrie 2014, Grupul de Inițiativă al Fundației Comunitare Brașov a organizat prima ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea a 13 proiecte înscrise spre finanțare de organizatii non-guvernamentale din Braşov. Evenimentul a generat peste 45.000 lei dintre care 12.000 provin din donațiile făcute de braşovenii care au ales să participe activ la viața comunității.

Evenimentul, care a avut loc în zona de agrement din Parcul Noua, a reunit 320 de alergători şi peste 250 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii. Nu mai putin de 12 echipe (formate din 50 de alergători), 40 de familii (compuse din 100 de alergători), 170 de alergători individuali, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes cu scopul de a strânge bani pentru cele 13 proiecte comunitare din Braşov. Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori, vârsta celui mai mic participant fiind de numai 4 luni, acesta intrând în competiţie în braţele mamei sale.

Valoarea sumei strânsă din taxa de participare s-a ridicat la 13.000 lei, iar 26.000 lei au provenit din sponsorizările primite de la cele 10 companii partenere: Generali Asigurări, Coca-Cola, Bluel, Allview, Düvenbeck Logistik, Siemens, Smart Tours, Decathlon, Bausch&Lomb și Draexlmaier. Suma provenită din donații a fost strânsă de la peste 150 de donatori individuali, susținători ai alergătorilor și implicit ai cauzelor, Robert Cadar fiind alergătorul care a reușit să mobilizeze cea mai mare sumă, 1500 lei, de la susținătorii săi pentru cauza Fundației Rafael Codlea, pentru care acesta a alergat. În schimb, cea mai mare donație individuală înregistrată pe platforma Brașov Heroes a fost de 500 lei, către o cauză educațională a Fundației Jules Verne care încurajează copiii să se joace în aer liber și să limiteze timpul petrecut în fața dispozitivelor electronice.

Proiectul care a reușit să mobilizeze cele mai multe fonduri este unul din domeniul sănătăţii, Ştii cum aude copilul tău? (proiect derulat de Asociaţia „Darul auzului”), apropiindu-se de obiectivul propus, de 10.000 lei, urmat de două cauze sociale: Fiecare om are muzica sa. Să o facem auzită! (derulat de Fundaţia Rafael, un program de reabilitare prin muzică și dans pentru persoane cu handicap) şi Parcul Stop Discriminării! (derulat de Asociaţia Copiii de Cristal, un program destinat persoanelor cu dizabilități) şi o cauză din domeniul educaţiei înscrisă de Fundaţia Duke of Edinburgh’s International Award, R(ural) excelarea în educaţie.<

Evenimentul Brașov Heroes a fost primul din seria evenimentelor făcute de grupul de inițiativă al Fundației Comunitare Brașov și a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și Carpathian MTB Trails Brașov.

Dacă vreţi să vedeţi cum a fost atmosfera la Braşov Heroes, vă invităm să accesaţi Galeria Foto si Galeria Video.
ORGANIZATORI
CONTACT

Program Manager
Ines Nagy
ines@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0725 681 081

Support team
Iulia Teodora Florea
iulia@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0742 371 190

Director Executiv
Laura Popeea
laura@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0731 001 100

Voluntar IT
Remus Văduva
remus@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0744 200 805
CO-FINANȚATOR "BUCURIA COMUNITĂȚII"

Primăria Municipiului BrașovPARTENERI PLATINUM

PARTENERI GOLD

PARTENERI SILVER


PARTENERI BRONZE

SUSȚINĂTORI

FINANȚATORI AI FUNDAȚIEI


PARTENERI ÎN ORGANIZARE

Floare de colțCarpathian MTB Trails