ACASĂ CONTUL MEU AMBASADORI
CONTACT WEB SHOP


#eroudebrasov

Brașov Heroes #10


3 Septembrie 2023 - Lacul Noua

EDIȚIA 2015
Duminică, 18 octombrie, Fundația Comunitara Brașov a organizat a doua ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea a 12 proiecte înscrise spre finanțare de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa din Zona Metropolitama Braşov. Evenimentul a generat peste 65.000 lei dintre care 15.500 provin din donațiile făcute de braşovenii care au ales să participe activ la viața comunității.

Evenimentul, care a avut loc si in acest an în zona de agrement din Parcul Noua, a reunit la cea de-a doua editie 534 de alergători (fata de 320 la prima editie) şi peste 400 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii dar si sa petreaca timp in zona special amenajata pentru activitati si relaxare. Nu mai putin de 24 echipe, 84 de familii (faţă de 40 de familii anul trecut), 208 de alergători individuali, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes cu scopul de a strânge bani pentru cele 13 proiecte comunitare din Braşov.

Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori; peste 100 de copii au alergat in cursa, vârsta celui mai mic participant fiind de numai 1 an si jumatate.

Valoarea sumei strânsă din taxele de participare ale alergatorilor s-a ridicat la 25.000 lei iar 24.600 lei cash au provenit din parteneriatele cu companiile Bluel, Coca-Cola, Arvato Bertelsmann, Generali Asigurari, Rolem, Urban Invest si Bausch&Lomb.

La acestea s-au adaugat si sustineri in produse si premii pentru competitie in valoare de peste 6.500 lei provenite de la Coca-Cola, Mares Outdoor Events, YourGuide, Decathlon, Casa de Turta Dulce si S-karp.

La sfârsitul zilei de ieri (18.10), valoarea donatiilor se ridica la suma 15.500 lei de la peste 200 donatori individuali. Cea mai mare donaţie individuală înregistrată pe platforma Braşov Heroes a fost de 890 lei pentru Grupul de profesori de la Şcoala Generală nr. 5 Săcele (ce si-au propus renovarea şi utilarea grupului sanitar al şcolii) si a dorit sa ramana anonima. Printre donatori se regasesc si oficialitati din Brasov si Sacele dar si un grup de profesori de la liceul V. Jinga din Săcele care au donat pentru Multimedia Summer Camp propus de CAN Brasov, un proiect în care tehnologia îi ajută pe copiii din Săcele să înţeleagă şi să trăiască acceptarea, egalitatea şi integrarea socială.

Valoare finantarilor ce se vor acorda in acest an este de 35.500 lei, ea provenind din taxele de participare ale alergatorilor si donatii de la persoane fizice si companii.

Proiectele cu cei mai mulţi susţinători au fost Darul Auzului (peste 6.000 lei), care şi-a propus să descopere timpuriu deficienţele de auz la copiii din creşele braşovene, urmat de cauza Atelierului Săcelean (peste 4.000 lei) al cărui scop este să dezvolte iniţiative de educaţie non-formală pentru copii proveniţi din medii dezavantajate.

Tot cu peste 4.000 de lei strânşi, Asociaţia "Copiii de Cristal" a primit sprijin din partea comunităţii braşovene pentru a implementa un program de art-terapie pentru copii cu autism; iar Fundatia Rafael va putea să valorifice potenţialului de dezvoltare al copiilor cu dizabilităţi uşoare, severe şi multiple prin crearea unui spaţiu cu mobilier special, jucării adaptate şi intrumente speciale de stimulare fizică şi cognitivă.

Şi alte proiecte înscrise la Braşov Heroes - Reţeaua CAN Braşov şi Asociaţia Dicta – au beneficiat de o susţinere de peste 3.000 de lei, în timp ce Fundaţia Casa Mea şi Grupul de profesori de la Şcoala Generală nr. 5 Săcele au adunat peste 2.000 de lei. Asociaţia pentru Pitici şi Asociaţia Elan - Şcoala Democratică au strâns peste 1.000 de lei.

Dacă vreţi să vedeţi cum a fost atmosfera la Braşov Heroes, vă invităm să accesaţi Galeria Foto si Galeria Video
ORGANIZATORI
CONTACT

Program Manager
Ines Nagy
ines@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0725 681 081

Support team
Iulia Teodora Florea
iulia@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0742 371 190

Director Executiv
Laura Popeea
laura@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0731 001 100

Voluntar IT
Remus Văduva
remus@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0744 200 805
CO-FINANȚATOR "BUCURIA COMUNITĂȚII"

Primăria Municipiului BrașovPARTENERI PLATINUM

PARTENERI GOLD

PARTENERI SILVER


PARTENERI BRONZE

SUSȚINĂTORI

FINANȚATORI AI FUNDAȚIEI


PARTENERI ÎN ORGANIZARE

Floare de colțCarpathian MTB Trails