ACASĂ CONTUL MEU
CONTACT


#eroudebrasov

Brașov Heroes #11


8 Septembrie 2024 - Lacul Noua

EDIȚIA 2018




Eroii Brașovului au strâns peste 160.000 lei la Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității ajunsă la cea de-a cincea ediție

Duminică, 10 iunie, Fundația Comunitară Brașov a organizat a cincea ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea a 14 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov.

Evenimentul a generat doar în ziua evenimentului peste 17.000 lei, din donațiile făcute de braşovenii și companiile partenere care au ales să participe activ la viața comunității.

Evenimentul, care a avut loc în acest an în zona de picnic a lacului Noua, a reunit la cea de-a cincea ediţie 1.150 de #eroidebrasov de alergători la start (față de 850 de alergători anul trecut, de 700 îmn 2016, de 540 în ediţia 2015 şi 320 la prima ediţie, în 2014) şi peste 1.000 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii şi să petreacă timp în zona special amenajată pentru activităţi şi relaxare, iar vremea i-a ferit de umbrele deschise. Nu mai puţin de 461 de alergători în echipe, 205 alergători individuali, 430 de alergători în familii şi 3 căței, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes. Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori; peste 350 de copii au alergat în cursă, iar cel mai mic alergător a avut sub 10 luni.

O serie de elemente noi au animat zona de start și zona dedicată familiei: statui vivante, spectacol cu baloane uriașe de săpun, ateliere de creație și biblioteca în aer liber. Ca de obicei, eroii alergători au fost așteptați după linia de finish cu un masaj din partea celor de la Kinetic Plus.

Și anul acesta ambasadorii cauzelor au reușit să mobilizeze un număr semnificativ de susținători care să doneze pentru cauza reprezentată. Laura Morariu, ambasador al asociației ADDIP a strâns peste 7500 lei și mulți prieteni voluntari. Locul doi a fost ocupat tot de un reprezentant al asociației ADDIP, Ezster Cioacă, cu suma de 5.200 de lei mobilizați prin donații individuale.

Anul acesta am fost surprinși de o metodă inedită de a susține evenimentul: Punctul mobil ”Time is coffee” de la Sanitas s-a mutat pentru câteva ore în zona de picnic a Lacului Noua pentru a răcori participanții la Brasov Heroes, ulterior donând integral încasările generate.

La finalul zilei de duminică, patru dintre cauze au depășit cu mult bugetul estimat pentru proiectele lor - Asociația Rază de Speranţă, Fundația Rafael, Cercetașii României filiala Orizont și ADDIP. Alte trei se află foarte aproape de atingerea bugetului setat, strângând peste 70% din bugetul propus. Șapte cauze au depășit peste 50% din suma necesară.

Peste 40.000 de lei din suma strânsă în cadrul evenimentului reprezintă donații directe de la partenerii evenimentului: Vodafone, Regina Maria, HerbaLife, CinemaOne, Coresi Avantgarden, Coresi Immochan, Rolem, Bausch&Lomb. La acestea s-au adăugat şi susţineri în produse şi premii care încurajează activitățile sportive, de la Armonia, Mareş Outdoors Events, Obscuria, Sensiblu, Dream Family Festival.

Pe lângă susținerea sponsorilor, această desfășurare de forțe nu ar fi fost posibilă fără implicarea a peste 130 de voluntari, tineri brașoveni și a partenerilor în organizare: Floare de Colț și Carpathian MTB Trails.




ORGANIZATORI








CONTACT

Program Manager
Ines Nagy
ines@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0725 681 081

Director Executiv
Iulia Teodora Florea
iulia@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0742 371 190

Coordonator Comunicare
Anca Gânscă
anca@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0732 161 729




FINANȚATORI AI FUNDAȚIEI


PARTENERI ÎN ORGANIZARE

Floare de colț



Carpathian MTB Trails