ACASĂ CONTUL MEU
CONTACT


#eroudebrasov

Brașov Heroes #11


8 Septembrie 2024 - Lacul Noua

EDIȚIA 2020
Brașovenii își finanțează propriile proiecte comunitare 270 alergători, 413 donatori și 10 companii contribuie la matematica implicării la ediția a 7-a a Brașov Heroes

Fundația Comunitară Brașov a organizat și în acest an Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității, un program de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, constând într-o campanie de fundraising de 3 luni și culminând cu un eveniment sportiv-filantropic realizat în cadrul unei curse cu obstacole. Anul acesta, în mod atipic, dar la fel de atrăgător, Brașov Heroes a fost un mix de două concepte: Săptămâna Comunității, desfășurată în perioada 6-13 septembrie, și Brașov Heroes Day, în data de 13 septembrie.

În Săptămâna Comunității s-au organizat peste 30 de minicurse cu obstacole pentru familii, prieteni și colegi, strânși laolaltă pentru a se distra sărind peste obstacole, dar și pentru a-și activa cercul de cunoștințe să doneze pentru cauzele în care cred. Startul minicurselor a fost dat de Minicursa Brașov Heroes Coresi, găzduită de Coresi Business Campus, în care participanții au sărit peste cauciucuri, au activat o morișcă de vânt prin sărituri și au aruncat la coșul de baschet. Speciale au fost și minicursele organizate de echipele Spitalului Tractorul, eroi din prima linie în lupta cu pandemia de Coronavirus, recunoscători comunității și dornici de a sprijini și alte cauze brașovene. Un exemplu de urmat este minicursa Cartierului Trepte unde vecinii s-au strâns cu mic cu mare să alerge, să sară și să doneze împreună, realizând o adevărată sărbătoare comunitară din care n-au lipsit muzica bună, merele și bomboanele, râsetele, poveștile spuse la distanță și măștile Brașov Heroes. 435 donatori au mobilizat suma de 89.836 de lei.

Brașov Heroes Day a venit cu posibilitatea dată alergătorilor de a-și alege singuri traseul, a-și da singuri startul și de a-și înregistra parcursul și numărul de kilometri pe site-ul Brașov Heroes. Pentru că nu am mai putut alerga împreună, spiritul de solidaritate și bucurie s-a manifestat în online, unde alergătorii au postat imagini din curse și selfie-uri zâmbitoare de eroi de Brașov. O cursă de distanță aparte a fost cea organizată de comunitatea Tipografia, care și-a mobilizat remarcabil alergătorii pe energie și pe entuziasm. Dintre cursele făcute pe 13 septembrie, apreciem în egală măsură cursele de lungime de 50-60 de kilometri, dar și pe cele de 15 kilometri făcute în familie sau cele de 10 kilometri făcute de alergătoare însărcinate. Mecanismul Brașov Heroes Day a permis corporațiilor brașovene să se implice și să transforme cei 3.523 de kilometri făcuți de 270 de alergători în 35.230 de lei donați.

“Ediția de anul acesta a fost o probă cu obstacole pe care comunitatea a trecut-o cu brio. 683 de eroi de Brașov au alergat, s-au conectat, s-au distrat și au donat pentru mai binele semenilor și câinilor din comunitate. 10 companii au susținut bugetul care a transformat kilometrii în donații. A fost un sentiment extraordinar să vedem cât de grozav s-a activat orașul. Comunitatea brașoveană a vibrat la unison!” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov.

Cele 7 cauze înscrise în ediția a 7-a a Brașov Heroes sunt propuse de un grup de inițiativă și organizații brașovene concentrate pe terapie pentru copii cu autism, copii din centrele de plasament, sprijin pentru orientare nevăzătorilor, protecția animalelor, educație alternativă și educație pentru sănătate.

Fundația Rază de Speranță își propune ca din donațiile obținute la Brașov Heroes să ofere servicii gratuite de terapie pentru copii și tineri cu autism prin socializarea cu familiile lor și alături de copii tipici.

Fundația Rafael Codlea lucrează cu copii cu dizabilități pentru care vrea să achiziționeze un sistem de comunicare PODD care să înlesnească comunicare acestora cu cei din jur.

Organizația non-guvernamentală ADDIP își propune să ofere copiilor din centrele de plasament, pe lângă socializare și consiliere, adevărate zile de naștere în care copiii să se simtă sărbătoriți și unici.

Organizația Națională "Cercetașii României" Centrul Local "Orizont" Brașov îți propune să ofere celor 160 de mici cercetași un program de educație de sănătate pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru oferirea de prim ajutor.

Proiectul “From One to Six – Feel the unseen” va realiza hărți printate 3D pentru Brașov, accesibilizând orașul pentru persoanele nevăzătoare sau slab-văzătoare.

Asociația Grow and Know va echipa 5 grupe de grădiniță din mediul rural cu centre de știință pentru a le asigura și acestor copii accesul la o educație modernă și șanse de a-și atinge potențialul.

Asociația Care for Dogs participă la Brașov Heroes cu proiectul construirii unei zone de carantină în adăpostul pe care-l administrează, creând circuite noi în spațiul adăpostului pentru a proteja puii de căței până își termină schema de vaccinare, ferindu-i de virusi mortali, oferind astfel șansa la viață pentru 500 de pui de caini anual.

Toate cele 7 cauze și-au depășit obiectivele propuse de finanțare și își extind raza de impact a proiectelor, fiind recunoscători unei comunități brașovene care s-a dovedit responsabilă și implicată civic.

Donațiile către cele 7 proiecte au continuat până pe 15 octombrie și au putut fi realizate pe site-ul https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte-actuale.php

Fundația Comunitară Brașov este o organizaţie care dezvoltă filantropia şi iniţiativa comunitară din judetul Braşov prin acordarea de finanţări către proiecte locale din diverse domenii: educaţie, social, protecţia mediului, cultură, protecţia animalelor, revitalizare urbană etc. Fondurile sunt strânse de la donatori individuali sau companii locale şi, în funcţie de interesele acestora, sunt oferite sub formă de finanţări către organizaţii non-guvernamentale locale sau grupuri de iniţiativă.

Parteneri Platinum: Cartier Coresi, Duvenbeck, Game World
Parteneri Gold: NBHX Rolem, METRO SYSTEMS, Siemens Romania R&D
Parteneri Silver: Regina Maria. Rețeaua Privată de Sănătate, LINGEMANN
Parteneri Bronz: Miele


Galerie Video Ediția 2020:
Apariții media:


Radio Coresi Online - Brasov Heroes 2020

News Bv: Șapte cauze înscrise în ediţia a 7-a a Braşov Heroes

Brașov Știri: Brașov Heroes Ediția a 7-a îi provoacă pe participanți să-și aleagă cauza o vor susțineORGANIZATORI
CONTACT

Program Manager
Ines Nagy
ines@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0725 681 081

Director Executiv
Iulia Teodora Florea
iulia@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0742 371 190

Coordonator Comunicare
Anca Gânscă
anca@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0732 161 729
FINANȚATOR PRINCIPAL "BUCURIA COMUNITĂȚII"

Primăria Municipiului BrașovPARTENERI PLATINUM

PARTENERI GOLDPARTENERI SILVER


SUSȚINĂTORI

PARTENERI MEDIAFINANȚATORI AI FUNDAȚIEI


PARTENERI ÎN ORGANIZARE

Floare de colțCarpathian MTB Trails