ARHIVA

Brașovenii își finanțează propriile proiecte comunitare 270 alergători, 413 donatori și 10 companii contribuie la matematica implicării la ediția a 7-a a Brașov Heroes

Fundația Comunitară Brașov a organizat și în acest an Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității, un program de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, constând într-o campanie de fundraising de 3 luni și culminând cu un eveniment sportiv-filantropic realizat în cadrul unei curse cu obstacole. Anul acesta, în mod atipic, dar la fel de atrăgător, Brașov Heroes a fost un mix de două concepte: Săptămâna Comunității, desfășurată în perioada 6-13 septembrie, și Brașov Heroes Day, în data de 13 septembrie.

În Săptămâna Comunității s-au organizat peste 30 de minicurse cu obstacole pentru familii, prieteni și colegi, strânși laolaltă pentru a se distra sărind peste obstacole, dar și pentru a-și activa cercul de cunoștințe să doneze pentru cauzele în care cred. Startul minicurselor a fost dat de Minicursa Brașov Heroes Coresi, găzduită de Coresi Business Campus, în care participanții au sărit peste cauciucuri, au activat o moriscă de vânt prin sărituri și au aruncat la coșul de baschet. Speciale au fost și minicursele organizate de echipele Spitalului Tractorul, eroi din prima linie în lupta cu pandemia de Coronavirus, recunoscători comunității și dornici de a sprijini și alte cauze brașovene. Un exemplu de urmat este minicursa Cartierului Trepte unde vecinii s-au strâns cu mic cu mare să alerge, să sară și să doneze împreună, realizând o adevărată sărbătoare comunitară din care n-au lipsit muzica bună, merele și bomboanele, râsetele, poveștile spuse la distanță și măștile Brașov Heroes. 435 donatori au mobilizat suma de 89.836 de lei.

Brașov Heroes Day a venit cu posibilitatea dată alergătorilor de a-și alege singuri traseul, a-și da singuri startul și de a-și înregistra parcursul și numărul de kilometri pe site-ul Brașov Heroes. Pentru că nu am mai putut alerga împreună, spiritul de solidaritate și bucurie s-a manifestat în online, unde alergătorii au postat imagini din curse și selfie-uri zâmbitoare de eroi de Brașov. O cursă de distanță aparte a fost cea organizată de comunitatea Tipografia, care și-a mobilizat remarcabil alergătorii pe energie și pe entuziasm. Dintre cursele făcute pe 13 septembrie, apreciem în egală măsură cursele de lungime de 50-60 de kilometri, dar și pe cele de 15 kilometri făcute în familie sau cele de 10 kilometri făcute de alergătoare însărcinate. Mecanismul Brașov Heroes Day a permis corporațiilor brașovene să se implice și să transforme cei 3.523 de kilometri făcuți de 270 de alergători în 35.230 de lei donați.

“Ediția de anul acesta a fost o probă cu obstacole pe care comunitatea a trecut-o cu brio. 683 de eroi de Brașov au alergat, s-au conectat, s-au distrat și au donat pentru mai binele semenilor și câinilor din comunitate. 10 companii au susținut bugetul care a transformat kilometrii în donații. A fost un sentiment extraordinar să vedem cât de grozav s-a activat orașul. Comunitatea brașoveană a vibrat la unison!” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov.

Cele 7 cauze înscrise în ediția a 7-a a Brașov Heroes sunt propuse de un grup de inițiativă și organizații brașovene concentrate pe terapie pentru copii cu autism, copii din centrele de plasament, sprijin pentru orientare nevăzătorilor, protecția animalelor, educație alternativă și educație pentru sănătate.

Fundația Rază de Speranță își propune ca din donațiile obținute la Brașov Heroes să ofere servicii gratuite de terapie pentru copii și tineri cu autism prin socializarea cu familiile lor și alături de copii tipici. Fundația Rafael Codlea lucrează cu copii cu dizabilități pentru care vrea să achiziționeze un sistem de comunicare PODD care să înlesnească comunicare acestora cu cei din jur. Organizația non-guvernamentală ADDIP își propune să ofere copiilor din centrele de plasament, pe lângă socializare și consiliere, adevărate zile de naștere în care copiii să se simtă sărbătoriți și unici. Organizația Națională "Cercetașii României" Centrul Local "Orizont" Brașov îți propune să ofere celor 160 de mici cercetași un program de educație de sănătate pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru oferirea de prim ajutor. Proiectul “From One to Six – Feel the unseen” va realiza hărți printate 3D pentru Brașov, accesibilizând orașul pentru persoanele nevăzătoare sau slab-văzătoare. Asociația Grow and Know va echipa 5 grupe de grădiniță din mediul rural cu centre de știință pentru a le asigura și acestor copii accesul la o educație modernă și șanse de a-și atinge potențialul. Asociația Care for Dogs participă la Brașov Heroes cu proiectul construirii unei zone de carantină în adăpostul pe care-l administrează, creând circuite noi în spațiul adăpostului pentru a proteja puii de căței până își termină schema de vaccinare, ferindu-i de virusi mortali, oferind astfel șansa la viață pentru 500 de pui de caini anual. Toate cele 7 cauze și-au depășit obiectivele propuse de finanțare și își extind raza de impact a proiectelor, fiind recunoscători unei comunități brașovene care s-a dovedit responsabilă și implicată civic. Donațiile către cele 7 proiecte au continuat până pe 15 octombrie și au putut fi realizate pe site-ul
https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte-actuale.php

Fundația Comunitară Brașov este o organizaţie care dezvoltă filantropia şi iniţiativa comunitară din judetul Braşov prin acordarea de finanţări către proiecte locale din diverse domenii: educaţie, social, protecţia mediului, cultură, protecţia animalelor, revitalizare urbană etc. Fondurile sunt strânse de la donatori individuali sau companii locale şi, în funcţie de interesele acestora, sunt oferite sub formă de finanţări către organizaţii non-guvernamentale locale sau grupuri de iniţiativă.

Parteneri Platinum: Cartier Coresi, Duvenbeck, Game World
Parteneri Gold: NBHX Rolem, METRO SYSTEMS, Siemens Romania R&D
Parteneri Silver: Regina Maria. Rețeaua Privată de Sănătate, LINGEMANN
Parteneri Bronz: Miele

Eroii Brașovului au strâns peste 160.000 lei la Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității ajunsă la cea de-a cincea ediție

Duminică, 10 iunie, Fundația Comunitară Brașov a organizat a cincea ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea a 14 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov.
Evenimentul a generat doar în ziua evenimentului peste 17.000 lei, din donațiile făcute de braşovenii și companiile partenere care au ales să participe activ la viața comunității.

Evenimentul, care a avut loc în acest an în zona de picnic a lacului Noua, a reunit la cea de-a cincea ediţie 1.150 de #eroidebrasov de alergători la start (față de 850 de alergători anul trecut, de 700 îmn 2016, de 540 în ediţia 2015 şi 320 la prima ediţie, în 2014) şi peste 1.000 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii şi să petreacă timp în zona special amenajată pentru activităţi şi relaxare, iar vremea i-a ferit de umbrele deschise. Nu mai puţin de 461 de alergători în echipe, 205 alergători individuali, 430 de alergători în familii şi 3 căței, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes. Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori; peste 350 de copii au alergat în cursă, iar cel mai mic alergător a avut sub 10 luni.

O serie de elemente noi au animat zona de start și zona dedicată familiei: statui vivante, spectacol cu baloane uriașe de săpun, ateliere de creație și biblioteca în aer liber. Ca de obicei, eroii alergători au fost așteptați după linia de finish cu un masaj din partea celor de la Kinetic Plus.

Și anul acesta ambasadorii cauzelor au reușit să mobilizeze un număr semnificativ de susținători care să doneze pentru cauza reprezentată. Laura Morariu, ambasador al asociației ADDIP a strâns peste 7500 lei și mulți prieteni voluntari. Locul doi a fost ocupat tot de un reprezentant al asociației ADDIP, Ezster Cioacă, cu suma de 5.200 de lei mobilizați prin donații individuale.

Anul acesta am fost surprinși de o metodă inedită de a susține evenimentul: Punctul mobil ”Time is coffee” de la Sanitas s-a mutat pentru câteva ore în zona de picnic a Lacului Noua pentru a răcori participanții la Brasov Heroes, ulterior donând integral încasările generate.

La finalul zilei de duminică, patru dintre cauze au depășit cu mult bugetul estimat pentru proiectele lor - Asociația Rază de Speranţă, Fundația Rafael, Cercetașii României filiala Orizont și ADDIP. Alte trei se află foarte aproape de atingerea bugetului setat, strângând peste 70% din bugetul propus. Șapte cauze au depășit peste 50% din suma necesară.

Peste 40.000 de lei din suma strânsă în cadrul evenimentului reprezintă donații directe de la partenerii evenimentului: Vodafone, Regina Maria, HerbaLife, CinemaOne, Coresi Avantgarden, Coresi Immochan, Rolem, Bausch&Lomb. La acestea s-au adăugat şi susţineri în produse şi premii care încurajează activitățile sportive, de la Armonia, Mareş Outdoors Events, Obscuria, Sensiblu, Dream Family Festival.

Pe lângă susținerea sponsorilor, această desfășurare de forțe nu ar fi fost posibilă fără implicarea a peste 130 de voluntari, tineri brașoveni și a partenerilor în organizare: Floare de Colț și Carpathian MTB Trails.

Peste 1.500 de braşoveni şi-au susţinut eroii la Cursa cu obstacole a comunităţii

Pe 11 iunie a avut loc cea de-a patra ediţie a Braşov Heroes – Cursa cu obstacole a comunităţii. La start s-au numărat 834 de alergători, iar în total evenimentul a atras peste 1.500 de braşoveni în zona forestieră şi în zona de agrement a lacului Noua, veniţi să încurajeze alergătorii şi să cunoască proiectele înscrise.
Dintre totalul de 834 de alergători care s-au prezentat la start, cursa individuală a numărat 159 de alergători, cele 63 de echipe înscrise au însumat 271 de alergători, iar cele 150 de familii care au fost strânse laolaltă au cuprins un număr de 404 alergători. Dintre aceştia, nu mai puţin de 219 participanţi au fost copii. Anul acesta am avut chiar şi doi participanţi din categoria de vârstă sub un an.

Suma totală care s-a strâns în urma întregului eveniment, atât din donaţii, cât şi din taxa de participare, a fost de peste 125.000 de lei. Din aceştia, 51.000 de lei reprezintă taxele de alergare, 35.000 de lei donaţii individuale şi 40.000 de lei contribuţia companiilor. Numai în ziua evenimentului, peste 11.000 de lei au fost strânşi (aproximativ 6.000 de lei în urma donaţiilor realizate de către braşoveni şi aproximativ 5.000 de lei în urma achitării taxelor de participare, de către alergători.

„Evenimentul este unul important pentru Braşov deoarece reprezintă un exerciţiu de responsabilitate socială. El este făcut de oameni, pentru oameni. Ceea ce încercăm să facem prin Braşov Heroes este să stimulăm braşovenii să privească lumea mai presus de propria lor bunăstare. Proiectul este valoros pentru că au participat peste 200 de copii, care au ocazia să înveţe de mici să ofere ajutor celorlalţi şi să se implice activ la binele comunităţii”, precizează Flavia Stamate, coordonator de comunicare al Fundaţiei Comunitare Braşov.

În urma susţinerii primite de la eroii de Braşov, 8 dintre cele 11 cauze înscrise au reuşit să-şi depăşească obiectivul. Ambasadorul cu cele mai bune rezultate a fost Simona Ivăncescu, ambasadoare a Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare Profesională, care a reuşit să strângă peste 5.000 de lei.

În punerea în practică a evenimentului, organizatorii au fost ajutaţi de un număr de aproximativ 100 de voluntari. Aceştia s-au asigurat că fiecare lucru este la locul său, astfel încât participanţii să aibă parte de o experienţă minunată, aşa cum merită nişte eroi veritabili.

O surpriză emoţionantă a acestei ediţii a venit din partea unui fost beneficiar al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Braşov. După ce, cu ani în urmă, chiar el a fost ajutat în recuperare de către specialiştii de la centru, astăzi a alergat pentru această cauză, pentru a da înapoi puţin din binele care i-a fost făcut lui şi pentru a se asigura că şi alte persoane ca şi el vor cunoaşte bucuria recuperării.

Eroii Brașovului au strâns peste 92.000 lei la Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității ajunsă la cea de-a treia ediție.

Duminică, 12 iunie, Fundația Comunitară Brașov a organizat a treia ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea a 12 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov. Evenimentul a generat peste 92.000 lei, din donațiile făcute de braşovenii și companiile partenere care au ales să participe activ la viața comunității.

Evenimentul, care a avut loc şi în acest an în zona de agrement din Parcul Noua, a reunit la cea de-a treia ediţie 750 de alergători la start (față de 540 în ediţia 2015 şi 320 la prima ediţie) şi peste 400 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii şi să petreacă timp în zona special amenajată pentru activităţi şi relaxare, deși vremea i-a făcut să-și deschidă umbrelele. Nu mai puţin de 60 echipe a 240 de alergători, 110 familii cu peste 280 de membri (faţă de 84 de familii anul trecut) şi 230 de alergători individuali, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes. Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori; peste 140 de copii au alergat în cursă, iar noutatea absolută constă în participarea unui cățel la cursa de familie, Sara în vârstă de 2 ani, care a alergat alături de stăpâna ei şi a purtat numărul de concurs 947 şi o medalie la sfârşitul cursei.

Și anul acesta ambasadorii cauzelor au reușit să mobilizeze un număr semnificativ de susținători care să doneze pentru cauza reprezentată. Simona Ivăncescu, ocupanta locului 2 la cursa scurtă și ambasador al asociației ADDIP a strâns 1500 lei prin susținerea a 14 prieteni.
Aceeași sumă a fost mobilizată și de către ambasadoarea asociației De-a Arhitectura, Bogdana Grapă, cât și de susţinătorul asociației ”Milioane de prieteni”, Răzvan Cicorschi.
În topul susținătorilor se află Enache Silvana - ambasadoarea asociației Copiii de Cristal a reușit să mobilizeze 18 prieteni și suma de 1005 lei.

La finalul zilei de duminică, două dintre cauze au depășit bugetul estimat pentru proiectele lor - Asociația Rază de Speranţă și Fundația Rafael, ambele adresându-se copiilor cu dizabilități. Alte două s-au aflat foarte aproape de atingerea bugetului setat, strângând peste 80% din bugetul propus. Opt cauze au depășit peste 50% din suma necesară. Donațiile au continuat până la finalul lunii iunie, și cu ajutorul comunității, alte două cauze au reușit să-și atingă obiectivele: asociația ADDIP și proiectul propus de către ClowniMed și Fundația Schimdt – Împreună pentru un zâmbet de copil.

Peste 16.000 de lei din suma strânsă în cadrul evenimentului reprezintă donații directe de la partenerii evenimentului: Vodafone, Continental, Coresi Avantgarden, Elmas, Generali Asigurări, Metropolitan Life, Rolem, Minus 22, Bausch&Lomb și Apex. La acestea s-au adăugat şi susţineri în produse şi premii care încurajează activitățile sportive, de la Yves Rocher, Aqua Carpatica, S-karp, Rolem, Generali și Mareş Outdoors Events.

Duminică, 18 octombrie, Fundația Comunitara Brașov a organizat a doua ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea a 12 proiecte înscrise spre finanțare de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa din Zona Metropolitama Braşov. Evenimentul a generat peste 65.000 lei dintre care 15.500 provin din donațiile făcute de braşovenii care au ales să participe activ la viața comunității.

Evenimentul, care a avut loc si in acest an în zona de agrement din Parcul Noua, a reunit la cea de-a doua editie 534 de alergători (fata de 320 la prima editie) şi peste 400 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii dar si sa petreaca timp in zona special amenajata pentru activitati si relaxare. Nu mai putin de 24 echipe, 84 de familii (faţă de 40 de familii anul trecut), 208 de alergători individuali, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes cu scopul de a strânge bani pentru cele 13 proiecte comunitare din Braşov.
Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori; peste 100 de copii au alergat in cursa, vârsta celui mai mic participant fiind de numai 1 an si jumatate.

Valoarea sumei strânsă din taxele de participare ale alergatorilor s-a ridicat la 25.000 lei iar 24.600 lei cash au provenit din parteneriatele cu companiile Bluel, Coca-Cola, Arvato Bertelsmann, Generali Asigurari, Rolem, Urban Invest si Bausch&Lomb.
La acestea s-au adaugat si sustineri in produse si premii pentru competitie in valoare de peste 6.500 lei provenite de la Coca-Cola, Mares Outdoor Events, YourGuide, Decathlon, Casa de Turta Dulce si S-karp.

La sfârsitul zilei de ieri (18.10), valoarea donatiilor se ridica la suma 15.500 lei de la peste 200 donatori individuali. Cea mai mare donaţie individuală înregistrată pe platforma Braşov Heroes a fost de 890 lei pentru Grupul de profesori de la Şcoala Generală nr. 5 Săcele (ce si-au propus renovarea şi utilarea grupului sanitar al şcolii) si a dorit sa ramana anonima. Printre donatori se regasesc si oficialitati din Brasov si Sacele dar si un grup de profesori de la liceul V. Jinga din Săcele care au donat pentru Multimedia Summer Camp propus de CAN Brasov, un proiect în care tehnologia îi ajută pe copiii din Săcele să înţeleagă şi să trăiască acceptarea, egalitatea şi integrarea socială.

Valoare finantarilor ce se vor acorda in acest an este de 35.500 lei, ea provenind din taxele de participare ale alergatorilor si donatii de la persoane fizice si companii.
Proiectele cu cei mai mulţi susţinători au fost Darul Auzului (peste 6.000 lei), care şi-a propus să descopere timpuriu deficienţele de auz la copiii din creşele braşovene, urmat de cauza Atelierului Săcelean (peste 4.000 lei) al cărui scop este să dezvolte iniţiative de educaţie non-formală pentru copii proveniţi din medii dezavantajate.
Tot cu peste 4.000 de lei strânşi, Asociaţia "Copiii de Cristal" a primit sprijin din partea comunităţii braşovene pentru a implementa un program de art-terapie pentru copii cu autism; iar Fundatia Rafael va putea să valorifice potenţialului de dezvoltare al copiilor cu dizabilităţi uşoare, severe şi multiple prin crearea unui spaţiu cu mobilier special, jucării adaptate şi intrumente speciale de stimulare fizică şi cognitivă.
Şi alte proiecte înscrise la Braşov Heroes - Reţeaua CAN Braşov şi Asociaţia Dicta – au beneficiat de o susţinere de peste 3.000 de lei, în timp ce Fundaţia Casa Mea şi Grupul de profesori de la Şcoala Generală nr. 5 Săcele au adunat peste 2.000 de lei. Asociaţia pentru Pitici şi Asociaţia Elan - Şcoala Democratică au strâns peste 1.000 de lei.

Dacă vreţi să vedeţi cum a fost atmosfera la Braşov Heroes, vă invităm să accesaţi Galeria Foto si Galeria VideoEroii Braşovului au alergat şi au strâns peste 45.000 lei la cursa cu obstacole a comunităţii

Duminică, 19 octombrie 2014, Grupul de Inițiativă al Fundației Comunitare Brașov a organizat prima ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea a 13 proiecte înscrise spre finanțare de organizatii non-guvernamentale din Braşov. Evenimentul a generat peste 45.000 lei dintre care 12.000 provin din donațiile făcute de braşovenii care au ales să participe activ la viața comunității.

Evenimentul, care a avut loc în zona de agrement din Parcul Noua, a reunit 320 de alergători şi peste 250 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii. Nu mai putin de 12 echipe (formate din 50 de alergători), 40 de familii (compuse din 100 de alergători), 170 de alergători individuali, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes cu scopul de a strânge bani pentru cele 13 proiecte comunitare din Braşov. Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori, vârsta celui mai mic participant fiind de numai 4 luni, acesta intrând în competiţie în braţele mamei sale

Valoarea sumei strânsă din taxa de participare s-a ridicat la 13.000 lei, iar 26.000 lei au provenit din sponsorizările primite de la cele 10 companii partenere: Generali Asigurări, Coca-Cola, Bluel, Allview, Düvenbeck Logistik, Siemens, Smart Tours, Decathlon, Bausch&Lomb și Draexlmaier. Suma provenită din donații a fost strânsă de la peste 150 de donatori individuali, susținători ai alergătorilor și implicit ai cauzelor, Robert Cadar fiind alergătorul care a reușit să mobilizeze cea mai mare sumă, 1500 lei, de la susținătorii săi pentru cauza Fundației Rafael Codlea, pentru care acesta a alergat. În schimb, cea mai mare donație individuală înregistrată pe platforma Brașov Heroes a fost de 500 lei, către o cauză educațională a Fundației Jules Verne care încurajează copiii să se joace în aer liber și să limiteze timpul petrecut în fața dispozitivelor electronice.

Proiectul care a reușit să mobilizeze cele mai multe fonduri este unul din domeniul sănătăţii, Ştii cum aude copilul tău? (proiect derulat de Asociaţia „Darul auzului”), apropiindu-se de obiectivul propus, de 10.000 lei, urmat de două cauze sociale: Fiecare om are muzica sa. Să o facem auzită! (derulat de Fundaţia Rafael, un program de reabilitare prin muzică și dans pentru persoane cu handicap) şi Parcul Stop Discriminării! (derulat de Asociaţia Copiii de Cristal, un program destinat persoanelor cu dizabilități) şi o cauză din domeniul educaţiei înscrisă de Fundaţia Duke of Edinburgh’s International Award, R(ural) excelarea în educaţie.

Evenimentul Brașov Heroes a fost primul din seria evenimentelor făcute de grupul de inițiativă al Fundației Comunitare Brașov și a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și Carpathian MTB Trails Brașov.

Dacă vreţi să vedeţi cum a fost atmosfera la Braşov Heroes, vă invităm să accesaţi Galeria Foto si Galeria VideoFie ca sunt profesioniste sau amintiri personale, filmările realizate la Braşov Heroes arată atmosfera zilei din mai multe perspective


Start 2017Eroi pe traseu în 2017

Vodafone susține eroii brașovului

Brasov Heroes 2017


Fundația Comunitară Brașov
 
Game World
Game World
 
ROLEM