Abilitate în dizAbilitate este un eveniment de conștientizare prin care ne dorim ca oamenii din comunitatea brașoveană și nu numai, să își deschidă sufletul în fața persoanelor cu dizabilități și să vadă ce abilități remarcabile au. Evenimentul va cuprinde ateliere de pictură, creație și concursuri alături de participanții la festival. Beneficiarii asociației vor veni cu un spectacol de dans, dar și cu o expoziție de artă, fotografie și alte obiecte realizate în cadrul asociației.
Nevoia
Beneficiarii sunt 45 de persoane cu dizabilități fizice din cadrul asociației noastre. Pentru selectarea persoanelor care vor participa la acest proiect, ne vom baza pe un formular de înscriere, dar și pe activitatea și prezența lor din acest an la asociație.
De multe ori pentru oamenii cu dizabilități fizice, interacțiunea socială este o mare provocare, se simt diferiți și marginalizați și le este teamă să nu fie judecați. Nevoile sunt multiple în societatea de azi, iar noi vrem să aducem o schimbare. Nevoia este și de partea oamenilor cu dizabilități, cea de incluziune și egalitate, de sprijin și suport, însă nevoia se regăsește și de partea comunității, cea de educare și conștientizare. Un astfel de eveniment oferă comunității șansa de a afla despre diferite tipuri de dizabilități fizice, provocările cu care se confruntă persoanele și sprijinul de care au nevoie. Aceste cunoștințe favorizează înțelegerea, empatia și acceptarea, reducând discriminarea și concepțiile greșite.
Schimbarea
Proiectul pe care îl propunem contribuie la creșterea gradului de conștientizare, la promovarea incluziunii și la furnizarea de oportunități și sprijin a persoanelor cu dizabilități fizice, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra vieții și bunăstării lor.
Impactul calitativ al proiectului propus este schimbarea pozitivă a atitudinilor, percepțiilor și comportamentelor față de persoanele cu dizabilități, precum și creșterea sentimentului lor crescut de împuternicire.
Vorbind despre schimbarea pe care ne dorim să o aducem în viața beneficiarilor, acest proiect poate contribui la crearea unei societăți mai incluzive și echitabile, în care persoanele cu dizabilități sunt acceptate si apreciate și au acces egal la oportunități și resurse.
Activități
Evenimentul va avea loc în luna februarie 2024. Totodată, pentru ca acest eveniment să aibă loc, începând cu luna septembrie vom organiza următoarele activități care vor pregăti beneficiarii din toate punctele de vedere în fiecare săptămână:
Cursuri de dans de 3 ori pe săptămână, kinetoterapie și recuperare de 3 ori pe săptămână, ateliere de creație, dar și masaj și consiliere săptămânală - toate aceste întâmplându-se la sediul nostru pe Strada Panselelor, nr. 23.
Totodată, pentru ca acest eveniment să se întâmple așa cum ne dorim, ne vom axa și pe partea de promovare pentru a reuși să aducem cât mai mulți oameni din comunitatea brașoveană alături de noi, astfel încât impactul să fie la scară cât mai largă.
Buget
Bugetul strâns va acoperi costurile activităților de pregătire a evenimentului, desfășurate cu beneficiarii și costurile din ziua evenimentului.
Buget total: 15.000 de lei
Web
https://www.facebook.com/prieteniiapdf/
http://apdfbrasov.ro/
Ascunde detaliile