Proiectul „Eroi de poveste” oferă servicii de terapie gratuit (programe integrate de art-terapie, grupuri de dezvoltare, activități de socializare și generalizare, meloterapie, hipoterapie și terapie prin mișcare) pentru 17 copii și tineri cu autism și grupuri de suport pentru părinții lor. Ne-am propus să îi avem alături și pe cei 7 copii aflați în custodia Centrului Gloria Angeli pentru a oferi o experiența nouă, inedită prin interacțiunea copiilor cu TSA cu cei tipici aflați într-o categorie socială vulnerabilă.
Fundația Rafael a fost înființată în anul 2007, printr-un efort comun al unor inimoși olandezi și români, care au simțit nevoia persoanelor cu dizabilități de a fi sprijinite, încurajate și apreciate. În toți acești 13 ani organizația s-a dezvoltat și în prezent oferă acces gratuit la terapii, consiliere, educație și asistență pentru aproximativ 100 de copii și de adulți cu dizabilități. De asemenea, are un atelier în cadrul căruia persoanele cu dizabilități au reușit să treacă de la statutul de asistat la cel de contribuabil.
Ideea proiectului nostru a plecat de la problema cu care ne confruntăm în prezent, informație și pregătire insuficientă pentru prevenirea îmbolnăvirilor și accidentelor precum și acordarea primului ajutor în caz de urgență în funcție de mediul în care ne aflăm și de lucrurile pe care le avem la îndemână în cazul în care ceea ce avem în trusa de prim ajutor nu este suficient.
A.D.D.I.P. este o asociație nonguvernamentală care a luat ființă în anul 2007. În decursul celor 13 ani, în care am activat în comunitatea brașoveană, am avut peste 300 de beneficiari ai serviciilor noastre, copii și adolescenți din centrele de plasament din județul Brașov. Scopul nostru este să punem bazele unui viitor diferit pentru copiii abandonați. Prin activitățile noastre susținem educația copiilor și adolescenților aflați în centrele de plasament prin proiecte de informare, ateliere creative, activități sociale, traininguri pentru dezvoltare personală, activități nonformale, finalitatea fiind formarea abilităților pentru o viață independentă și responsabilă. Asociația noastră, încă de la început, a pus accent pe marcarea zilei de naștere a copiilor cu care lucram. Sărbătoream zilele lor de naștere prin timpul petrecut cu ei și prin cadouri simbolice (cum ar fi o ciocolată sau o carte primită ca și donație).
Proiectul ”From 1 to 6” are scopul de a produce echipamente și obiecte tactile imprimate 3D pentru nevăzători și slab-văzători. Denumirea simbolizează calea de la primul simț din listă, cel vizual-trupesc, la cel de al șaselea, vizual-sufletesc. În momentul în care o societate își dezvoltă al șaselea simț, ajunge să fie o comunitate sănătoasă emoțional.
Asociația Care for dogs a început de acum 5 ani o luptă grea de salvare a câinilor abandonați pe străzi (până în prezent am salvat peste 2.000 de căței). Atunci când salvezi, îți iei asupra ta responsabilitatea animalelor pentru toată viața lor. Asta înseamnă în medie 15 ani pentru fiecare. Poate pentru tine nu înseamnă mult, dar imaginează-ți cum ar fi să știi că ești responsabil pentru viața a peste 2.000 de suflete. Trebuie să te asiguri că le merge bine, că au tot ce este necesar : mâncare și apă, spațiu de alergat, că își urmează tratamentele dacă sunt bolnavi, că se adaptează la adoptator etc… Însă puii rămân cea mai sensibilă și vulnerabilă categorie salvată de noi, pentru că au imunitate scăzută și riscul de a contacta viruși mortali este foarte mare.
Misiunea noastră este de a oferi copiilor din mediul rural șansa de a-și atinge potențialul prin accesul la o educație modernă, bazată pe nevoile de dezvoltare ale fiecărui copil. Vrem să creăm în grădinițele și școlile din mediul rural un mediu în care fiecare copil va fi sprijinit să devină un adult independent, conectat cu oamenii din jurul lui și cu mediul din care face parte, cu respect pentru natură și tot ce îl înconjoară!
Program Manager
Iulia Teodora Florea
iulia@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0742 371 190
Director Executiv
Laura Popeea
laura@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0731 001 100
Voluntar IT
Remus Văduva
remus@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0744 200 805