De 16 ani lucrăm cu copii din centre de plasament și am văzut cum aceștia își pot depăși condiția dacă sunt ajutați. Educația deschide uși, iar acest proiect este în primul rând despre educație. Timpul oferit acestui grup de 15 tinere, implicarea în viața lor, oferirea experiențelor în afara centrului de plasament, toate acestea le vor impulsiona să își dorească mai mult de la viața lor, să se simtă importante și să înțeleagă că în mâinile lor stă puterea de a da o direcție mai bună viitorului.
Programul educațional Ajungem MARI Brașov își propune să reducă trauma copiilor din centre de plasament în urma instituționalizării, a abandonului și a separării de familii.
La Asociația Nevăzătorilor Brașov urmărim integrarea persoanelor cu deficienţe de vedere în viaţa economică, socio-profesională, cultural-artistică şi sportivă a judeţului, în spiritul egalității de șanse pentru toți cetățenii.
Caravana cu Medici este proiectul nostru de suflet, prin care încercăm să fim cât mai aproape de comunitățile care au nevoie de ajutor medical. Am remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa de educație medicală și mentalitate preventivă a românilor și am decis să găsim soluții pentru aceste probleme. Motto-ul după care ne ghidăm: „Distanța nu stă în calea sănătății”.
Salvăm anual sute de suflete prin adăpostul nostru. Asta înseamnă nopți nedormite, haine murdare, mușcături ocazionale și multă, multă muncă. Animalele lovite, maltratate și în stare de șoc au nevoie urgență de ajutor, iar noi vrem și putem să le ajutăm.
Asociația „Copiii de Cristal” a fost înființată în 2006 de către un grup de părinți de copii cu autism și alte tulburări asociate necesitatea de a le oferi acestor tineri șansa de a beneficia de servicii de asistență și terapie specializată.
Vrem să dăm copiilor din mediul rural șansa de a-si atinge potentialul prin accesul la o educatie modernă, bazată pe nevoile de dezvoltare ale fiecarui copil. Proiectele noastre sunt axate pe dotarea a unităților de învățământ cu materiale didactice de cea mai bună calitate, pe informarea și instruirea cadrelor didactice, căutând prin aceste intervenții să creăm mediul în care fiecare copil va fi sprijinit să crească un adult independent, conectat cu oamenii din jurul lui și cu mediul din care face parte, cu respect pentru natură și tot ce-l înconjoară!
Proiectul Grupul Civic Casa Bună Sânpetru
Inspirată din proiectul lui Valeriu Nicolae, ”Casa Bună Sânpetru” a fost înființată în octombrie 2021 când, pentru a asigura atât prezența la școala online cât și posibilitatea de a face lecții online, am instalat 27 de calculatoare în 27 de case, moment în care ne-am lovit și de alte nevoi urgente ale acestor familii. Am cumpărat inclusiv scaune pentru o casă în care cei mici nu aveau cum să facă lecții în același timp pentru că nu exista decât un scaun în acea familie. Mobilizarea de forțe a comunității de atunci s-a transformat treptat în ideea unui spațiu dedicat copiilor unde să poată găsi condiții decente pentru învățare și sprijin de la mentorat, meditații, rechizite, produse de igienă, etc.
Nevoile acestor 40 de copii din grupul de beneficiari actual depășesc procesul educațional iar voluntarii noștri și toți cei care cred în proiectul nostru, încearcă zi de zi sa ofere, pe cât posibil, un viitor mai bun pentru ei.
BertaLand e un centru de zi și dorim să construim și o comunitate frumoasă în jurul acestui centru, care își propune să îmbunătățească calitatea vieții copiilor, seniorilor și animalelor prin asigurarea unui spațiu sigur, atractiv și dinamic unde organizăm activități educaționale, de socializare, de mișcare, de creație, de terapie prin artă.
Asociația BertaLand a fost înființată în 2019 și se preocupă de trei categorii: seniori, copii și animale, toate cele trei categorii ne sunt la fel de dragi și problemele lor sunt la fel de importante pentru noi, așadar căutăm soluții mereu pentru toate cele trei, împreună sau separat.
În decembrie anul 2020 a luat ființă proiectul Profesor pentru o oră prin care voluntari, elevi și ei, fac meditații după școală cu copiii din mediul defavorizat pentru a-i ajuta să țină pasul cu scoala. Așa am crezut noi atunci. Ne-am lovit însă de un analfabetism funcțional crunt, pe alocuri chiar de analfabetism. De atunci, proiectul a suferit schimbări și a crescut organic și prezența beneficiarilor și a voluntarilor din centrul Kastel. Copiii vin nemâncați de la școală poate chiar și de acasă, astfel că se justifică maxim nevoia unei bucătării.
În Centrul Civic al Brașovului veți găsi Școală Gimnazială Nr. 8 Brașov, un recunoscut spațiu de educație și cultură. Într-o societate în continuă schimbare, urmărim pregătirea elevilor noștri pentru provocările personale și profesionale din viața de adult și plasarea lor într-un mindset de învățare continuă de-a lungul vieții.
Program Manager
Ines Nagy
ines@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0725 681 081
Support team
Iulia Teodora Florea
iulia@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0742 371 190
Director Executiv
Laura Popeea
laura@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0731 001 100
Voluntar IT
Remus Văduva
remus@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0744 200 805