Proiecte finanțate

Asociația Darul Auzului - Știi cum aude copilul tau?

Ideea proiectului s-a născut din dorința noastră, a parinților care au copii deficienți de auz, de a trage un semnal de alarmă și de a informa alți părinți cu privire la necesitatea testării auditive la copii de la o vârstă cât mai fragedă. În țările mai dezvoltate programele de screening auditiv sunt obligatorii în maternități și astfel, printr-o intervenție timpurie, copiii sunt testați, protezați și mai apoi susținuți în procesul de integrare socială, educație și dezvoltare profesională.

[ detalii ]

Asociația Atelier Săcelean - My way

Proiectul "My Way!" a demarat în Octombrie 2015 cu o nouă serie de beneficiari, copii și tineri cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani proveniți din medii defavorizate social din Municipiul Săcele. Beneficiarii au fost grupați în funcție de vârstă în două grupe și au participat la activități săptămânal. Frecvența beneficiarilor la activități a fost foarte bună, în medie participând 38 de beneficiari din totalul de 45 de beneficiari înscriși.

[ detalii ]

Asociația Copiii de cristal - ARTA

Proiectul constă într-un program centrat pe dezvoltarea abilităților cognitive, emoționale și sociale, în vederea recuperării și integrării sociale pentru 50 copii și tineri cu tulburări din spectrul autist și Sindrom Down, copii care frecventează Centrul nostru de terapie și intervenție specializată pe metode art-terapeutice.

[ detalii ]

FUNDAȚIA RAFAEL - FIECARE OM ARE MUZICA SA. SĂ O FACEM AUZITĂ!

Să fii copil este deja ceva special. Să creşti şi să ajungi adult, e iarăşi o minune. În interiorul fiecărui om sufletul pluteşte pe unde muzicale. Uneori, acestea se aud şi se dezvăluie omenirii în superbe opere muzicale. Alteori, se aud mai puţin sau chiar deloc, fiind nevoie de urechi însufleţite care să audă cu adevărat simfonia din interiorul fiecărui om.

[ detalii ]

Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Fizice Sf. Haralambie Brașov - Mode H – O alta imagine a persoanei cu dizabilitati

În 2015 am primit invitația de a participa în Franța la un spectacol festiv, 10 ani de la înfiintarea Mode H Europe, un eveniment extraordinar intitulat „MODE H DANCE MUSIC - ALL AROUND THE WORLD”
Romania a fost prezentă cu o echipa nouă de dansatori numită Just Dance 2, o echipă la fel de frumoasă și inimoasă. Participanții au beneficiat de o experiență placută, mobilizatoare și integratoare.

[ detalii ]

FUNDAȚIA RAFAEL - Și copiii speciali au loc în inima noastră!

În cadrul acestui proiect ne dorim să amenajăm un spațiu special în cadrul căruia acești copii să aibă acces la mobilier adaptat, la jocuri și la instrumente care să îi ajute să își dezvolte potențialul. Experiența pe care deja o avem cu acești copii este o primă pildă că se poate, că ei se pot dezvolta și că noi, adulții care intrăm în contact cu ei, avem această șansă extraordinară de a fi o punte utilă între ei și viață, de a le crește calitatea trăirilor și a interacțiunilor utile.

[ detalii ]

Grup de inițiativă a profesorilor din Școala nr.5 - O toaletă renovată, o viață mai curată

Educaţia este cea mai eficientă cale prin care se poate produce o schimbare, însă impactul se vede după câţiva ani. Şcoala Gimnazială nr 5 se află într-una dintre cele mai mari comunităţi compacte de romi din Europa. Tocmai din cauza nivelului scăzut de educaţiei, datorat părăsirii timpurii a şcolii şi a sărăciei din zonă, oamenii trăiesc în condiţii nefavorabile.

[ detalii ]

Asociația Dicta - Împreună pentru un zambet de copil

"Împreuna pentru un zâmbet de copil" este un proiect destinat copiilor cu cerințe speciale /dizabilități, proiect care face parte din cadrul Centrului de Educație Incluzivă Brașov - Grădinița Specială.

[ detalii ]

Asociația Elan - Școala democratică

Școala Democratică este un proiect de educație alternativă care pornește de la ideea că o educație forțată nu poate fi foarte eficientă. În școlile democratice, curiozitatea naturală a copiilor este încurajată și hrănită, iar ritmul de învățare și dezvoltare al fiecăruia este respectat. Fiecare copil are drept de vot în consiliul școlii, învățând astfel să își asume responsabilitatea și implicându-se activ în organizarea școlii. Într-o școală democratică premisa este că fiecare copil poartă în el resurse valoroase iar rolul nostru ca adulți și pedagogi este să găsim alături de el mediul cel mai bun în care poate înflori.

[ detalii ]

Asociația Colors - Jocurile lui Hippo

Prin acest proiect ne-am propus să diversificăm oferta sănătoasă de petrecere a timpului liber din Brașov; astfel în iunie și iulie 2015 am oferit activități nonformale în parcuri și zone de agrement din Brașov pentru 450 de copii, tineri și familiile acestora în cadrul a 6 evenimente diferite. Am promovat activitățile în aer liber, redescoperirea spațiilor verzi și voluntariatul comunitar.

[ detalii ]

Asociația Copiii de cristal - PARCUL „STOP DISCRIMINĂRII”

Obiectul acestuia presupune dotarea unui parc cu echipamente pentru copiii cu nevoi speciale

[ detalii ]

Asociația Club Sportiv Cumpără Responsabil - Abilitatea învinge dizabilitatea

Tema proiectului din edițiile 2014-2015 a fost susținerea sportivului nostru, Pungă Petru, pentru a participa la cât mai multe turnee internaționale de tenis de câmp în fotoliu rulant, astfel încât să adune destule puncte ATP pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

[ detalii ]

Asociația Kunstad - Atinge visele, atinge Brașovul

Este un proiect destinat sufletului și a unei dimensiuni a corpului de care suntem din ce în ce mai puțin conștienți: dimensiunea emoțională. Prin acesta, ne dorim ca Brașovul să fie cunoscut și prin prezentul său cultural.

[ detalii ]

Viitorul tău, Brașov ! - Asociația AISEC Brașov

Proiectul a urmărit creșterea vizibilității a oportunităților pe care studenții brașoveni le pot accesa programele de voluntariat ale organizației pentru o educație complementară. Astfel, în luna octombrie a început promovarea stagiilor de practică și de voluntariat care pot fi facilitate de către AIESEC Brașov, inclusiv oportunitatea de a face parte ca voluntar în organizație.

[ detalii ]

Asociația ELAN Brașov - Ateliere practice pentru copiii școlii și orfani

Proiectul desfășurat de Asociația ELAN a adus cu sine lecția dăruirii, implicării active în comunitate, împărtășirii de cunoștiințe și abilități, acceptare și toleranță prin atelierele comune de lut cu copiii de la casa de copii Budila. Aceștia au lucrat împreună cu elevii Școlii Democratice și profesorul Gabriel Mocanu, realizând sculpturi și figurine din lut. Pentru copiii de la casa de copii experiența a fost una cu totul deosebită având șansa de a învăța ceva inedit, alături de prieteni nou câștigați.

[ detalii ]

ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate - Punctul tău de Informare despre Natură – PIN

Proiectul a constat în conceperea unui hărți care centralizează toate ariile protejate din judeţul nostru, fiecare arie având alocată o fotografie reprezentativă iar diferenţierea acestora se realizează prin culori diferite, în funcţie de tipul de arie protejată - Parc Natural, Parc Naţional, Situri Natura 2000 sau Rezervaţii naturale)

[ detalii ]

Fundația Comunitară Brașov
 
Game World
Game World
 
ROLEM