CONCEPTUL EVENIMENTULUI

Brașov Heroes este un program de atragere de fonduri pentru 10 cauze selectate din comunitate.

Programul constă în 3 luni de fundraising și cursa cu obstacole a comunității unde brașovenii se întâlnesc, aleargă, donează şi, prin implicarea fiecărui #eroudebrasov strângem fonduri pentru cauzele participante.

Tu alegi cum să te implici: alergător într-una dintre curse, donator sau ambasador.

Important este că suntem #împreună pentru a susține #comunitatea la Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității, ajunsă la ediția #9.

Anul acesta, pe 4 septembrie 2022, ne dăm întâlnire la Lacul Noua pentru o nouă o ediție.

Cum funcționează?

Pentru ziua evenimentului, am pregătit curse - experiențe pentru tine ca alergător-donator. Fie că decizi să alergi singur la cursă, cu colegii de birou în echipă la cursa lungă sau în familie la cursa scurtă necronometrată, distracția și starea de #bine sunt garantate. Indiferent ce ți se potrivește, noi te așteptăm la Lacul Noua pe 4 septembrie 2022, de la ora 10.00

Cursa ta se transformă în donație pentru cauza pe care dorești să o susții. În plus, îți poți chema prietenii să te încurajeze și dacă doresc să devină la rândul lor eroi-donatori, procesul este foarte simplu. Oricine poate să fie donator pentru oricât de multe cauze.

Aleargă, donează și susține o cauză a comunității!

Care sunt rezultatele Braşov Heroes?

În cele 8 ediţii Braşov Heroes am strâns fonduri şi am acordat finanţări în valoare de 815.435 de lei pentru 89 de proiecte locale din ariile: educaţie, cultură, mediu şi social. Cu aceste fonduri s-au desfășurat în Brașov programe de terapie pentru copii cu autism, opționale gratuite de educație de arhitectură, campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân. Tineri ieșiți din centrul de plasament au învățat să facă față vieții de zi cu zi, copii proveniți din medii defavorizate au găsit un loc al lor pe care să-l numească "acasă", copiii de la Școala Gimnazială din Sânpetru au acum parte de o clasă în aer liber.

La ultima ediție, cea din 2021, proiectele finanțate au însemnat:
- amenajarea unui traseu turistic pentru familii care să lege Poiana Brașov de Cristian prin Cheile Râșnoavei, prin munca neostenită a Cercetașilor;
- amenajarea unei clase în aer liber la Școala Gimnazială din Sânpetru;
- amenajarea unei secții de geriatrie pentru câinii trecuți de 10 ani care sunt adăpostiți de Care for Dogs România;
- au fost acordate servicii medicale pe diferite specialități oamenilor din mediul rural de către Caravana cu Medici, care a putut ajunge în și mai multe sate izolate din România;
- copiii din centrele de plasament au avut ocazia sa meargă în mai multe excursii prin programul Ajungem Mari;
- s-a finalizat prima etapă de amenajare a interiorului Centrului Complex Rezidențial pentru adulți cu afecțiuni din spectrul autismului, prin acțiuni de demolare a pereților, dezafectare instalație termică, electrică, apă și canalizare, compartimentare etaj 1;
- copiii din mediul defavorizat au primit meditații și terapie prin muzică și au avut ocazia să participe la câteva excursii, prin inițiativa Profesor pentru o oră a Asociației Kastel;
- adolescentele din centrele de plasament au participat la o parte din cele 5 workshop-uri de dezvoltare personală ținute la sfârșit de săptămână, prin programul Un pas mic către un viitor MARE;
- copiii de la Grădinița din Crizbav au un nou loc de joacă, datorită Asociației Grow and Know;
- copiii din centrele de plasament vor putea merge într-o tabără de atletism de 3 zile prin programul Happy Camps;
- profesorii și elevii au fost susținuți și încurajați să facă mai multă mișcare prin programul CRESC al Asociației Academia de Bine.

Mai multe detalii despre proiectele susţinute în ediţia trecută, poţi citi pe pagina proiectelor finanțate anterior.

Îți mulțumim că ne-ai fost și în trecut alături!

Te așteptăm pe 4 septembrie, pentru o nouă ediție plină de #bucurie și care ne va energiza pe toți pentru a face #bine.

Cum mă pot implica?

Tu alegi cum să te implici în cursa cu obstacole a comunității.

Avem mai multe variante pentru a deveni #eroudebrașov

#eroudebrașov alergător donator

#eroudebrașov donator de oriunde din lume

#eroudebrașov susținător donator la fata locului

#eroudebrașov ambasador al unei cauze

#eroudebrașov voluntar pe 4 septembrie 2022 pe traseu și la zona de start/finish

#eroudebrașov fotograf / videograf

#eroudebrașov voluntar în echipa de organizare iunie - septembrie

#eroudebrașov voluntar în echipa de comunicare

Hai și tu!

Împreună creăm Brasov Heroes #9.

BVH#9