Suntem oameni pasionaţi de vindecarea copiilor, tinerilor și adulților de orice dependenţă, de orice formă de violență și instruirea lor în vederea supraviețuirii. Contribuim la o lume mai echilibrată mental și emoțional, acasă, la muncă și în comunitățile în care trăim, și credem că împreună creștem prin relații sănătoase și armonioase. Prin proiectul nostru vom contribui la prevenirea și gestionarea fenomenului de bullying si vom instrui cadre didactice privind acordarea primului ajutor.
Nevoia
În România, fenomenul de bullying are proporții nemaiîntâlnite: 1 elev din 2 este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică, iar 4 copii din 5 asistă la situații de bullying.
Bullying-ul în școală și perpetuarea lui în mediul online afectează emoțional, an de an, sute de mii de elevi, devenind victime ale situațiilor de violență fizică și de amenințare sau ale mesajelor umilitoare transmise online, asistă în calitate de martori sau recunosc că au comis ei înșiși astfel de fapte.
Schimbarea
Prin aceste ateliere vom contribui la prevenirea fenomenului de bullying și vom ridica nivelul de conștientizare a beneficiarilor asupra necesității cunoașterii măsurilor de acordare a primului ajutor.
Atelierele de prevenire bullying dedicate cadrelor didactice sunt practice și deschid calea către o mai bună gestionare a acestui fenomen - află care sunt tipurile acestui fenomen și ce îi face pe copii să agreseze, descoperă cum își pot da seama când un copil se confruntă cu agresiunea, cum îi pot sprijini să îi facă față și, mai ales, ce pot face din rolul de cadru didactic pentru a preveni apariția fenomenului de bullying.
Activități
În perioada septembrie 2023 - ianuarie 2024 vom organiza ateliere de lucru, practice, privind prevenirea și gestionarea bullying-ului, unde 60 de cadre didactice vor afla cum pot aplica aceste cunoștințe la clasele lor. Va fi selectată o clasă de elevi pentru Programul de prevenire și gestionare, în cadrul căruia cadrul didactic va beneficia de intervenție de tip coaching 1-1, părinții elevilor vor primi sesiuni de informare, iar copiii vor participa la ateliere de lucru tematice.
Descrierea programului la clasă:
- Sesiuni de diagnoză /observare/colectare date cadru didactic
- Sesiuni de coaching 1-1 cadru didactic
- Ateliere părinți+cadrul didactic
- 4 Ateliere clasă elevi
- Sesiuni follow up coaching 1-1 cadru didactic, la două luni după implementare
- Sesiuni follow up elevi clasa, la două luni după implementare
- Prelucrare chestionare online
De asemenea, vom instrui 60 de cadre didactice cu privire la pașii de acordare prim ajutor. Aceste seminarii vor avea loc în mansarda Fundației Agapedia, la biroul Asociației "Educația Te Salvează".
Buget
Bugetul strâns va acoperi onorariile celor două facilitatoare, Ramona David și Lenche Scurtu, care vor susține ateliere anti bullying în școli și instruirea privind măsurile de prim ajutor. Acestea au o colaborare și o experiență de peste 15 ani în domeniu.
Buget total: 25.000 de lei
Web
https://www.facebook.com/asociatiaeducatiatesalveaza/
https://www.facebook.com/asociatiaeducatiatesalveaza/about
Ascunde detaliile