ACASĂ CONTUL MEU
CONTACT


#eroudebrasov

Brașov Heroes #12


15 Iunie 2025 - Lacul Noua

PROIECTE FINANȚATE EDIȚIA 2023


Un viitor sănătos

Caravana cu medici


Caravana cu Medici își propune să fie și anul acesta aproape de comunitățile care au nevoie de ajutor medical. Trei caravane pediatrice vor ajunge la copiii din zonele defavorizate. Alături de un consult pediatric de bază, unul stomatologic și unul ORL, copiii vor învăța despre importanța igienei corecte și despre alimentația sănătoasă. Adolescenții vor putea lua parte la cursuri de educație sexuală unde vor învăța despre prevenție, contracepție și care sunt posibile repercusiuni ale actului sexual neprotejat.


Mai multe detalii ...

Spread love not stray dogs

Asociația Care for Dogs


Cum ar fi dacă nu ar mai fi câini pe stradă? Cum ar fi dacă nu ar mai suferi de boli, nu ar mai fi traumatizați de oameni sau loviți de mașini? Noi credem că noi toți, câini și oameni, am fi mai în siguranță și mai fericiți. Poate deveni realitate dacă acționăm azi, acum.


Mai multe detalii ...

Copii Speciali – Nevoi Speciale

Asociația Kastel


Odată cu creșterea numărului de cereri de înscriere ale copiilor din mediul defavorizat din județul Brașov în programul de meditații și sprijin educațional kastelan „Profesor pentru o oră” și ale copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist de participare la activități de învățare non-formală prin joacă, este implicit nevoie de o regândire și reamenajare a spațiului de care dispunem pentru desfășurarea activităților.


Mai multe detalii ...

Este nevoie de un sat întreg ca să crești un copil!

Asociația Casa Bună Sânpetru


Inspirați de Casa Bună București, în anul 2021 am decis că trebuie și că vrem să facem ceva pentru copii cu risc ridicat de abandon școlar, din comunitatea noastră.
În acest moment, ne desfășurăm activitatea într-o casă din comuna Sânpetru, în care am reușit să creăm un spațiu dedicat copiilor, cu condiții bune pentru învățare. Voluntarii ajută copiii la lecții suplimentare pentru ca aceștia să recupereze din decalajul de cunoștințe și să se integreze mai ușor în clasele din care fac parte la școală.


Mai multe detalii ...

Clubul Micilor Cititori Budila

Asociația Grow and Know


Când citești îți poți imagina că ajungi până la capătul pământului și înapoi, ajungi să crezi că lumea întreagă e a ta și că totul e posibil. Lectura lărgește perspective și schimbă destine. Asta ne dorim și noi, ca prin proiectul de anul acesta să mai facem un pas pentru educația copiilor.
Peste 100 de copii din Budila se vor îmbarca într-o călătorie care îi va scoate din mediul lor plin de probleme și le va arăta o perspectivă diferită asupra vieții și asupra viitorului lor.
Prin acest proiect ne dorim să contribuim la prevenirea abandonului școlar, un fenomen de mare amploare în sat, să dezvoltăm abilitățile de comunicare, storytelling și modalitățile de exprimare ale copiilor participanți.


Mai multe detalii ...

Super Bunici

Cvartetul Super Bunicilor


Proiectul Super Bunici are la bază două idei: nu ne putem naște fără părinți și nu putem trăi fără artă.
Realizăm că seniorii orașului sunt excluși din viața de zi cu zi, forțați să își numere anii și zilele la televizor și să își neglijeze viața personală, reluând grijile prin creșterea nepoților. Experiențele noastre ne-au dovedit în mod repetat beneficiile expunerii la orice fel de artă și ne dorim să ne revanșăm față de cei care au avut grijă de noi.
“Art is not what you see, but what you make others see.” – Edgar Degas – iar asta vrem să le oferim seniorilor, părinților și bunicilor noștri.


Mai multe detalii ...

Previi astăzi pentru liniștea de mâine!

Asociația Educația Te Salvează


Suntem oameni pasionaţi de vindecarea copiilor, tinerilor și adulților de orice dependenţă, de orice formă de violență și instruirea lor în vederea supraviețuirii. Contribuim la o lume mai echilibrată mental și emoțional, acasă, la muncă și în comunitățile în care trăim, și credem că împreună creștem prin relații sănătoase și armonioase. Prin proiectul nostru vom contribui la prevenirea și gestionarea fenomenului de bullying si vom instrui cadre didactice privind acordarea primului ajutor.


Mai multe detalii ...

Visul cercetașilor-cazare sub milioane de stele

Filiala-ONCR CL Orizont Brasov


Organizăm anual tabere cu cortul în cadrul cărora promovăm activități în natură, mișcare și un stil de viață sănătos. Natura ne oferă cadrul ideal pentru dezvoltarea de abilități de lucru în echipă, creșterea stimei de sine, asumarea și conștientizarea de drepturi și responsabilități în societate, deprinderi de comunicare nonviolentă, argumentare în luarea unei decizii în echipă, abilități practice de gătit, construcții și dezvoltarea de strategii.


Mai multe detalii ...

Abilitate in DizAbilitate

Asociația pentru persoane cu dizabilități fizice Sf. Haralambie Brașov


Abilitate în dizAbilitate este un eveniment de conștientizare prin care ne dorim ca oamenii din comunitatea brașoveană și nu numai, să își deschidă sufletul în fața persoanelor cu dizabilități și să vadă ce abilități remarcabile au. Evenimentul va cuprinde ateliere de pictură, creație și concursuri alături de participanții la festival. Beneficiarii asociației vor veni cu un spectacol de dans, dar și cu o expoziție de artă, fotografie și alte obiecte realizate în cadrul asociației.


Mai multe detalii ...

Călătorie spre incluziune

Asociația Bastonul Alb


Asociația Bastonul Alb protejează şi promovează interesele persoanelor cu dizabilităţi vizuale, si le oferă sprijin acestora în vederea integrării în societate. Proiectul „Călătorie spre incluziune” își propune asigurarea și facilitarea unor activități tematice, cu un caracter incluziv, ce reunesc persoane nevăzătoare și persoane tipice. La atelierele organizate vom aborda următoarele tematici: deplasări cu bastonul alb, concurs de șah, atelier de gătit, serată muzicală, tehnologie asistivă, quiz, deprinderi de viață independentă, storytelling. La fiecare activitate ne propunem să participe un număr de 20 de beneficiari, 10 persoane nevăzătoare și 10 participanți din comunitatea brașoveană.


Mai multe detalii ...

Pe drumul meu!

ADDIP


Imaginează-ți că ai un adolescent de 16 ani, care este foarte confuz cu privire la viitorul lui, nu știe la ce e bun și ce își dorește să facă din punct de vedere profesional, iar atunci când îl întrebi ce vrea să facă în viață dă indiferent din umeri! Te-ai îngrijora ca și părinte? Ai încerca să îl ajuți și să îi creezi oportunitățile necesare de a-și descoperi vocația? Probabil că da, la fel aș face și eu.
Prin proiectul nostru, o echipă de voluntari și specialiști îi va ajuta pe tinerii din centre de plasament să își identifice abilitățile și calitățile necesare pentru a-și urma vocația, să pornească cu dreptul pe drumul lor. Copiii statului, sunt ai noștri, ai tuturor și doar împreună putem scrie un viitor prosper și plin de oportunități pentru ei si pentru noi, indirect.


Mai multe detalii ...

Dezvoltarea abilitătilor sociale si de autonomie a copiilor cu tulburare de spectru autist

Asociația Psiho Joy


Echipa noastră de 6 terapeuți este dedicată susținerii copiilor cu tulburări de spectru autist și a familiilor acestora. La centrul nostru, organizăm zilnic sesiuni de terapie 1 la 1, fiecare copil având un plan individualizat de intervenție.


Mai multe detalii ...

PROIECTE FINANȚATE EDIȚIA 2022


Educația - cheia reușitei

ADDIP


De 16 ani lucrăm cu copii din centre de plasament și am văzut cum aceștia își pot depăși condiția dacă sunt ajutați. Educația deschide uși, iar acest proiect este în primul rând despre educație. Timpul oferit acestui grup de 15 tinere, implicarea în viața lor, oferirea experiențelor în afara centrului de plasament, toate acestea le vor impulsiona să își dorească mai mult de la viața lor, să se simtă importante și să înțeleagă că în mâinile lor stă puterea de a da o direcție mai bună viitorului.


Mai multe detalii ...

ÎMPREUNĂ AJUNGEM MARI

Ajungem Mari Brașov - Asociația Lindenfeld


Programul educațional Ajungem MARI Brașov își propune să reducă trauma copiilor din centre de plasament în urma instituționalizării, a abandonului și a separării de familii.


Mai multe detalii ...

Mișcare pentru nevăzători

Asociația Nevăzătorilor din România - Filiala Brașov


La Asociația Nevăzătorilor Brașov urmărim integrarea persoanelor cu deficienţe de vedere în viaţa economică, socio-profesională, cultural-artistică şi sportivă a judeţului, în spiritul egalității de șanse pentru toți cetățenii.


Mai multe detalii ...

O secundă pentru viață


Caravana cu Medici - filiala Brașov


Caravana cu Medici este proiectul nostru de suflet, prin care încercăm să fim cât mai aproape de comunitățile care au nevoie de ajutor medical. Am remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa de educație medicală și mentalitate preventivă a românilor și am decis să găsim soluții pentru aceste probleme. Motto-ul după care ne ghidăm: „Distanța nu stă în calea sănătății”.


Mai multe detalii ...

ReanimaLe

Care for Dogs


Salvăm anual sute de suflete prin adăpostul nostru. Asta înseamnă nopți nedormite, haine murdare, mușcături ocazionale și multă, multă muncă. Animalele lovite, maltratate și în stare de șoc au nevoie urgență de ajutor, iar noi vrem și putem să le ajutăm.


Mai multe detalii ...

Centru-Complex Rezidențial pentru adulți cu autism fără familie

Asociația Copiii de Cristal


Asociația „Copiii de Cristal” a fost înființată în 2006 de către un grup de părinți de copii cu autism și alte tulburări asociate necesitatea de a le oferi acestor tineri șansa de a beneficia de servicii de asistență și terapie specializată.


Mai multe detalii ...

Grow.Know.Explore


Grow and Know


Vrem să dăm copiilor din mediul rural șansa de a-si atinge potentialul prin accesul la o educatie modernă, bazată pe nevoile de dezvoltare ale fiecarui copil. Proiectele noastre sunt axate pe dotarea a unităților de învățământ cu materiale didactice de cea mai bună calitate, pe informarea și instruirea cadrelor didactice, căutând prin aceste intervenții să creăm mediul în care fiecare copil va fi sprijinit să crească un adult independent, conectat cu oamenii din jurul lui și cu mediul din care face parte, cu respect pentru natură și tot ce-l înconjoară!


Mai multe detalii ...

E nevoie de un sat să crești un copil!

Grupul Civic Casa Bună Sânpetru & Asociația BertaLand


Proiectul Grupul Civic Casa Bună Sânpetru
Inspirată din proiectul lui Valeriu Nicolae, ”Casa Bună Sânpetru” a fost înființată în octombrie 2021 când, pentru a asigura atât prezența la școala online cât și posibilitatea de a face lecții online, am instalat 27 de calculatoare în 27 de case, moment în care ne-am lovit și de alte nevoi urgente ale acestor familii. Am cumpărat inclusiv scaune pentru o casă în care cei mici nu aveau cum să facă lecții în același timp pentru că nu exista decât un scaun în acea familie. Mobilizarea de forțe a comunității de atunci s-a transformat treptat în ideea unui spațiu dedicat copiilor unde să poată găsi condiții decente pentru învățare și sprijin de la mentorat, meditații, rechizite, produse de igienă, etc. Nevoile acestor 40 de copii din grupul de beneficiari actual depășesc procesul educațional iar voluntarii noștri și toți cei care cred în proiectul nostru, încearcă zi de zi sa ofere, pe cât posibil, un viitor mai bun pentru ei.

BertaLand e un centru de zi și dorim să construim și o comunitate frumoasă în jurul acestui centru, care își propune să îmbunătățească calitatea vieții copiilor, seniorilor și animalelor prin asigurarea unui spațiu sigur, atractiv și dinamic unde organizăm activități educaționale, de socializare, de mișcare, de creație, de terapie prin artă.
Asociația BertaLand a fost înființată în 2019 și se preocupă de trei categorii: seniori, copii și animale, toate cele trei categorii ne sunt la fel de dragi și problemele lor sunt la fel de importante pentru noi, așadar căutăm soluții mereu pentru toate cele trei, împreună sau separat.


Mai multe detalii ...

O masă caldă pentru toți

Kastel


În decembrie anul 2020 a luat ființă proiectul Profesor pentru o oră prin care voluntari, elevi și ei, fac meditații după școală cu copiii din mediul defavorizat pentru a-i ajuta să țină pasul cu scoala. Așa am crezut noi atunci. Ne-am lovit însă de un analfabetism funcțional crunt, pe alocuri chiar de analfabetism. De atunci, proiectul a suferit schimbări și a crescut organic și prezența beneficiarilor și a voluntarilor din centrul Kastel. Copiii vin nemâncați de la școală poate chiar și de acasă, astfel că se justifică maxim nevoia unei bucătării.


Mai multe detalii ...

Simte VERDE!

Școala Gimnazială Nr. 8 Brașov


În Centrul Civic al Brașovului veți găsi Școală Gimnazială Nr. 8 Brașov, un recunoscut spațiu de educație și cultură. Într-o societate în continuă schimbare, urmărim pregătirea elevilor noștri pentru provocările personale și profesionale din viața de adult și plasarea lor într-un mindset de învățare continuă de-a lungul vieții.


Mai multe detalii ...

PROIECTE FINANȚATE EDIȚIA 2021


Nova Civitas 2021

Organizația Națională Cercetașii României Centrul Local Ion Soiu Cristian


Nova Civitas 2021 presupune implicarea tinerilor cristoloveni în activități de voluntariat, în și pentru comunitate. Prin realizarea traseului turistic, conectăm/ mobilizăm tinerii voluntari la acoperirea/ îndeplinirea unor nevoi comunitare și acoperim lipsa alternativelor de petrecere a timpului liber, de recreere și relaxare prin mișcare.


Mai multe detalii ...

Brașov, un județ cu acces universal la sănătate

Asociația Caravana cu Medici - Filiala Brașov


Asociația “Caravana cu Medici” este fondată în 2014 de 5 medici rezidenți care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa totală de educație medicală și mentalitatea total nepreventivă a românilor și au decis să găsească ei înșiși soluții pentru aceste probleme.


Mai multe detalii ...

Câinii bătrâni au nevoie de dragoste, tratamente și magie. Un loc numit Geriatrie

Asociația Care for Dogs


Salvăm anual sute de caini, dintre care 10-15% sunt bătrâni. Ne-am dori sa putem salva mai mulți însă nu avem un loc destinat lor, unde sa poată primi tot ce au nevoie. Insa il putem construi. Ne dorim sa construim Geriatria Care for Dogs, un spațiu de peste 100mp împărțit in 4 camere mari unde sa primeasca îngrijirea de care au nevoie batranii care nu mai sunt doriți de stapani și care ajung pe străzi.


Mai multe detalii ...

Play. Grow. Know

Asociatia Grow and Know


În curtea grădiniței din Crizbav, unde am implementat proiectul „Centrul de Științe Grow and Know”, există un spațiu viran, cu iarbă... și atât. Scopul proiectului Play.Grow.Know este achiziția, montajul și inaugurarea unui loc de joacă în acea curte, cu echipamente specifice: Ansamblu joacă tobogan, balansoare, pod mobil sfoară, etc.


Mai multe detalii ...

AJUNGEM MARI și PUTERNICI

Asociația Lindenfeld - Ajungem Mari Brașov


Programul educațional Ajungem Mari Brașov susține educația copiilor din centrele de plasament, prin activități săptămânale, urmărind, totodată, diminuarea traumei apărute în urma instituționalizării, a abandonului și a separării de familie. Acest proiect își propune facilitarea interacțiunii copiilor cu mediul social exterior centrelor prin organizarea mai multor excursii. Scopul vizat este acela de a ajuta copiii să descopere locuri noi, să socializeze și să se integreze în societate.


Mai multe detalii ...

Centru-Complex Rezidențial pentru adulți cu autism fără familie.

Asociația Copiii de Cristal


Proiectul va oferi persoanelor adulte cu TSA (tulburări din spectrul autismului) șansa de a avea o locuință protejată, în care își vor continua demersul terapeutic, atunci când aparținătorii acestora nu le vor mai putea oferi sprijinul de care au mare nevoie. Scopul proiectului este crearea unui serviciu social-terapeutic ocupațional auto-sustenabil, pentru tineri și adulți cu autism, prin parteneriat public-privat, care să asigure grupului țintă locuințe sociale securizate/suport rezidențial, locuri de muncă în sistem protejat, asistență socială și terapiile necesare.


Mai multe detalii ...

CRESC (Conștientizare Responsabilitate Educație Sănătate Conexiune)

Asociatia Academia de Bine


Prin proiectul CRESC susținem procesul de dezvoltare sănătoasă a preadolescenților, atât la nivel emoțional, cât și cognitiv. Punem accentul pe importanța conștientizării problematicii și pe învățarea unor tehnici de prevenție a bullyingului, anxietății și depresiei la elevii din ciclul gimnazial, realizând activități ce îi implică direct pe aceștia, dar și pe părinți și pe profesori.


Mai multe detalii ...

Un pas mic către un viitor MARE!

ADDIP


Lucrăm de 14 ani cu copiii din centrele de plasament, iar proiectele noastre vin în întâmpinarea nevoilor specifice identificate în urma interacțiunii cu copiii. Implicarea noastră este pe termen lung, săptămânal mergem în centrele de plasament unde derulăm diferite activități care susțin educația. Proiectele pe care le implementăm anual sunt: tabere socio-educaționale, sărbătorirea zilelor de naștere, proiecte de informare și prevenție, consiliere de grup și consiliere individuală, ieșiri în afara centrului de plasament, activități creative, precum și sprijin în cee ce privește integrarea socio-profesională în momentul ieșirii din centru. Prin toate aceste proiecte ne propunem să formăm adulți responsabili, perfect conștienți de potențialul lor și responsabili în societatea din care fac parte.


Mai multe detalii ...

Profesor pentru o oră

Kastel Youth


Știm faptul că elevii care nu reușesc să învețe, să scrie și să citească corect până în clasa a IV-a vor fi foarte probabil în procentul de aprox. 40%, a celor înregistrați ca fiind „analfabeți funcționali” peste cativa ani. Nivelului de analfabetism funcțional, la scara mare a sistemului de învățământ, este foarte îngrijorător.
Tocmai din această cauză, Asociația Kastel, a înființat în decembrie 2020, proiectul ”Profesor pentru o oră”, menit să aducă o schimbare în educația și societatea noastră. Soluția noastră pentru combaterea analfabetismului funcțional au fost meditațiile 1 la 1, pe care aproximativ 70 de voluntari le fac, zilnic cu copii din mediul defavorizat și cu copii cu dizabilități precum, retard mintal sau autism. Am lucrat în colaborare cu Direcția de Asistență socială pentru a prelua cei aproximativ 20 de beneficiari, iar pe parcurs vrem să mărim numărul acestora. Perioada este nelimitată, orele noastre fiind împărțite în trei etape. Prima este cea online, unde ne axăm pe citirea și înțelegerea unui text la prima vedere și explicarea cuvintelor necunoscute. A doua etapă este cea de aprofundare si recunoasterea aptitudinilor cu prezenta fizica la centru. Ultima etapă este cea de excelență unde copiii vor lucra la centru cu profesori de specialitate.
Ambiția noastra pe termen lung: niciun copil din județul Brașov nu termină clasa a IV-a fără să știe să scrie și să citească fluent/cursiv dar mai ales sa înțeleagă corect ceea ce citește.


Mai multe detalii ...

Tabără de atletism pentru copiii din centre de plasament

Happy Camps


Tabăra de atletism este proiectul prin care încurajăm copiii instituționalizați să facă sport.
Sportul aduce multe beneficii stării de sănătate și îi ajută pe copii să crească sănătos şi armonios și să ajungă adulți activi, sănătoși şi plini de energie pozitivă. Copiii care practică un sport îşi stabilesc cu mai mare ușurință un obiectiv, sunt mai competitivi şi mai motivaţi să îşi ducă planurile la îndeplinire. Sportul îi ajută pe copii să înveţe să stabilească strategii şi să ia decizii cu mai mare uşurinţă, dezvoltă spiritului de echipă, îi învață să urmeze reguli, să îi ajute pe alţii, să colaboreze cu cei din jurul lor şi, prin urmare, să ajungă modele în societate. Copiii care fac un sport au şi o mai bună sănătate mentală, îi ajută să îşi clădească încrederea în sine, să se concentreze mai mult şi să învețe mai uşor. Iar dintre toate sporturile, atletismul care este cel mai popular sport din lume, este cel mai simplu sport de practicat.
Ce vom face concret: prin programul taberei, încurajăm copiii să descopere și să iubească atletismul prin antrenamente sub formă de joc, îi identificăm pe cei talentați și îi îndrumăm spre performanță prin înscrierea și susținerea lor să facă parte dintr-un club sportiv, prin care să participe la concursuri. Credem cu tărie că sportul este viaţă!


Mai multe detalii ...

Școala cu soare

Școala cu soare - grup de inițiativă


Dorim sa amenajam o clasa outdoor in Curtea Scolii Gimnaziale Sanpetru. In scoala noastra invata peste 350 de elevi cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani. Curtea scolii este suficient de mare pentru a putea face ore afara, dar nu avem niciun spatiu umbrit care sa ne permita sa lucram cu copiii afara cand este soare puternic sau cand ploua. Avem 40 de fotolii puf si o tabla mobila pe care le-am folosit in anul scolar 2020-2021, dar suntem limitati de lipsa unui foisor care sa ne permita sa planificam mai multe ore afara. Organizarea unei ore pe zi afara permite aerisirea corecta a clasei, ajuta profesorii si copiii sa foloseasca la ore elemente din natura (raul Durbav trece chiar pe langa curtea scolii, avem un solar si o mica gradina formata din 7 paturi inaltate, etc) si ajuta copiii sa petreaca mai mult timp in aer liber. In plus, dupa ore se pot organiza in acest spatiu multe activitati in aer liber: afterschool, educatie remediala, Clubul IMPACT, intalniri ale echipelor de proiecte aflate in implementare in scoala, intalniri de comunitate cu parintii, copiii, fosti elevi, etc. Un foisor in curtea scolii ne va ajuta sa dublam numarul de ore organizate afara pentru cei 350 de elevi ai scolii.


Mai multe detalii ...

PROIECTE FINANȚATE EDIȚIA 2020


Eroi de poveste

Asociația Rază de Speranță


Proiectul „Eroi de poveste” oferă servicii de terapie gratuit (programe integrate de art-terapie, grupuri de dezvoltare, activități de socializare și generalizare, meloterapie, hipoterapie și terapie prin mișcare) pentru 17 copii și tineri cu autism și grupuri de suport pentru părinții lor. Ne-am propus să îi avem alături și pe cei 7 copii aflați în custodia Centrului Gloria Angeli pentru a oferi o experiența nouă, inedită prin interacțiunea copiilor cu TSA cu cei tipici aflați într-o categorie socială vulnerabilă.


Mai multe detalii ...

Aș vrea să-ți spun...

Fundația Rafael


Fundația Rafael a fost înființată în anul 2007, printr-un efort comun al unor inimoși olandezi și români, care au simțit nevoia persoanelor cu dizabilități de a fi sprijinite, încurajate și apreciate. În toți acești 13 ani organizația s-a dezvoltat și în prezent oferă acces gratuit la terapii, consiliere, educație și asistență pentru aproximativ 100 de copii și de adulți cu dizabilități. De asemenea, are un atelier în cadrul căruia persoanele cu dizabilități au reușit să treacă de la statutul de asistat la cel de contribuabil.


Mai multe detalii ...

S.O.S. - Educație pentru viață

Organizația Națională "Cercetașii României" Centrul Local "Orizont" Brașov


Ideea proiectului nostru a plecat de la problema cu care ne confruntăm în prezent, informație și pregătire insuficientă pentru prevenirea îmbolnăvirilor și accidentelor precum și acordarea primului ajutor în caz de urgență în funcție de mediul în care ne aflăm și de lucrurile pe care le avem la îndemână în cazul în care ceea ce avem în trusa de prim ajutor nu este suficient.


Mai multe detalii ...

O zi specială

ADDIP


A.D.D.I.P. este o asociație nonguvernamentală care a luat ființă în anul 2007. În decursul celor 13 ani, în care am activat în comunitatea brașoveană, am avut peste 300 de beneficiari ai serviciilor noastre, copii și adolescenți din centrele de plasament din județul Brașov. Scopul nostru este să punem bazele unui viitor diferit pentru copiii abandonați. Prin activitățile noastre susținem educația copiilor și adolescenților aflați în centrele de plasament prin proiecte de informare, ateliere creative, activități sociale, traininguri pentru dezvoltare personală, activități nonformale, finalitatea fiind formarea abilităților pentru o viață independentă și responsabilă. Asociația noastră, încă de la început, a pus accent pe marcarea zilei de naștere a copiilor cu care lucram. Sărbătoream zilele lor de naștere prin timpul petrecut cu ei și prin cadouri simbolice (cum ar fi o ciocolată sau o carte primită ca și donație).


Mai multe detalii ...

From 1 to 6 ~ Feel the unseen ~

Grup de intițiativă (Borșan George, Borșan Ioana, Ioniță Denis)


Proiectul ”From 1 to 6” are scopul de a produce echipamente și obiecte tactile imprimate 3D pentru nevăzători și slab-văzători. Denumirea simbolizează calea de la primul simț din listă, cel vizual-trupesc, la cel de al șaselea, vizual-sufletesc. În momentul în care o societate își dezvoltă al șaselea simț, ajunge să fie o comunitate sănătoasă emoțional.


Mai multe detalii ...

Carantină de-am avea, vieți mai multe am salva!

Asociația Care for Dogs


Asociația Care for dogs a început de acum 5 ani o luptă grea de salvare a câinilor abandonați pe străzi (până în prezent am salvat peste 2.000 de căței). Atunci când salvezi, îți iei asupra ta responsabilitatea animalelor pentru toată viața lor. Asta înseamnă în medie 15 ani pentru fiecare. Poate pentru tine nu înseamnă mult, dar imaginează-ți cum ar fi să știi că ești responsabil pentru viața a peste 2.000 de suflete. Trebuie să te asiguri că le merge bine, că au tot ce este necesar : mâncare și apă, spațiu de alergat, că își urmează tratamentele dacă sunt bolnavi, că se adaptează la adoptator etc… Însă puii rămân cea mai sensibilă și vulnerabilă categorie salvată de noi, pentru că au imunitate scăzută și riscul de a contacta viruși mortali este foarte mare.


Mai multe detalii ...

Centrul de științe Grow and  Know - Crizbav

Asociația Grow and Know


Misiunea noastră este de a oferi copiilor din mediul rural șansa de a-și atinge potențialul prin accesul la o educație modernă, bazată pe nevoile de dezvoltare ale fiecărui copil. Vrem să creăm în grădinițele și școlile din mediul rural un mediu în care fiecare copil va fi sprijinit să devină un adult independent, conectat cu oamenii din jurul lui și cu mediul din care face parte, cu respect pentru natură și tot ce îl înconjoară!


Mai multe detalii ...

PROIECTE FINANȚATE EDIȚIA 2019


Caldură și în clinică nu doar în suflet

Asociația Care for Dogs


Avem un adăpost de 200 de câini aproape de Cărpiniș unde am salvat anul trecut 500 de animale. Dintre acestea 300 și-au găsit familii și sunt acum fericiți la casele lor. Am construit o mică clinică unde putem trata cățeii bolnavi și unde putem steriliza caței însă nu avem încă energie electrică și implicit nici căldură.
Avem nevoie de ajutorul tău ca sa achiziționăm un sistem de încălzire pentru hala unde stau cațeii.


Mai multe detalii ...

Trambulină pentru viață

Fundația Bucuria Darului


Ne-a fost dat să întâlnim și să îndrăgim copii cu o altfel de poveste, o poveste în care viața începe odată cu greul pe care îl cunosc și îi maturizează. Acei copii care devin părinți înainte să se bucure de copilărie. Mulți dintre ei sunt cei care trebuie să vegheze de ceilalți frați mai mari sau mai mici.
Impreună oferim 4 zile de copilărie pentru 20 de copii sustinuti la Fundația Bucuria Darului: o tabără de vară în care să redevină copii, să primească atenție, multă iubire și să vadă o altfel de viață.


Mai multe detalii ...

Și TU poți fi SUPEREROU!

ADDIP


Ne dorim să dezvoltăm abilitățile de gestionare a emoțiilor, de identificare și conștientizare a calităților în cazul a 15 adolescenți proveniți din centrele de plasament. Credem că o tabară de dezvoltare personală în vacanța de iarnă înainte de Crăciun, la munte, într-o zonă de relaxare și un mediu de învățare este cadrul ideal pentru această. Adolescenții vor beneficia de: 6 workshop-uri educaționale susținute de către un psihoterapeut, activități de teambuilding, activități recreative, activități sportive și activități de dezvoltarea deprinderilor de viață independentă.


Mai multe detalii ...

MUZICA - VIBRATIE UNIVERSALA!

ASOCIATIA CULTURALA "ART RESPECT"


Scopul proiectului este oferirea unei oportunități de pregătire specializată și complexă în domeniul artistic muzical a unui grup de 10 tineri talentați, cu palmares bogat în acest domeniu și cu potențial și dorința de dezvoltare continuă.
Prin proiect asociația își propune valorificarea potențialului creator al copiilor și tinerilor talentati, descoperirea de noi talente interpretative, promovarea muzicii de calitate, afirmarea și lansarea tinerelor voci, stimularea competitivitătii, dezvoltarea simțului artistic, motivarea și recunoașterea competențelor acumulate.


Mai multe detalii ...

Mama, erou în cursa familiei

SCUT


Proiectul constă în derularea unui program complex pentru 7 mame cu 19 copii aflate la limita subzistenței pentru creșterea abilităților parentale, dezvoltare personală, recreere și socializare.
Proiectul se va desfășura pe o perioadă de trei luni și vizează derularea unui program de activități pentru 7 mame și 19 copii care trăiesc în condiții precare unde există risc de abandon al copiilor, abandon școlar, depresie, violență domestică, etc. Prin activitățile desfășurate (grupul de autocunoaștere și dezvoltare personlă, modulul de educație parentală și acivități recreative/socializare) credem că vom reuși să sprijinim aceste femei să devină mame capabile să-și crească copiii înr-un mod demn, adecvat și echilibrat alături de ele.


Mai multe detalii ...

CÂNTEC ÎN ÎNTUNERIC

Asociația Social-Culturală DREPT ÎN INIMĂ


Proiectul propus de asociația DREPT ÎN INIMĂ este CÂNTEC ÎN ÎNTUNERIC și se adresează copiilor cu diferite dependențe (alcool, droguri, tutun, jocuri de noroc, ecran) și a celor instituționalizați pentru delicvență juvenilă. Ideea proiectului nostru este de a le oferi acestor copii și tineri, cu vârste între 12 și 19 ani, un mediu în care să practice activități muzicale, mai precis să aibă acces la un studio de înregistrare muzică a căruia dotare cu aparatură de specialitate o dorim.Scopul proiectului este canalizam atenția și concentrarea lor pe o pasiune constructivă.Vom începe prin ateliere de muzică, chitară, canto și cor gospel, adresate acestor copii și tineri, la noi în Ghimbav.


Mai multe detalii ...

Cercetășie. Educație pentru viață.

Organizația Națională „Cercetașii României” Centrul Local „Orizont” Brașov


Ne dorim să dăm șansă că 130 de copii și tineri cercetași să trăiască o experiență de 4 zile în natură, în timpul căreia să deprinde noi abilități atât de valoroase în viață : abilități de comunicare nonviolentă, de orientare, de organizare a unei activități în comunitate.
O valoare adăugată, la această nouă ediție de Brașov Heroes, este să încurajăm copiii și tinerii “să dea mai departe” ce învață la cercetași. Aceștia vor parcurge un atelier pilot care va fi introdus pe durata taberei (campului cercetășesc) în cadrul căruia vor învăța noțiuni de orientare și organizare pentru hike, pentru ca, în noul an școlar, 2019-2020 să devină ei facilitatori și să țină aceste ateliere la clasa lor, la școală.


Mai multe detalii ...

4x4 pentru Speranta!

Asociatia Raza de Speranta


Proiectul clubului de vară „4x4 pentru Speranță” reprezintă dezvoltarea serviciilor de terapie oferite prin susținerea unui program tip tabăra de vară pentru 40 de copii și tineri cu autism. Pentru noi Brașov Heroes este sinonin cu bucuria copiilor și a tinerilor cu tulburări din spectrul autist care experimentează de 3 ani, programe integrate de art-terapie, grupuri de dezvoltare, activități de socializare și generalizare, meloterapie, hipoterapie și terapie prin mișcare, iar totul este posibil datorită susținerii din cursa cu obstacole a comunității!


Mai multe detalii ...

Pauza nonformala

Grup de initiativa Pauza non-formala (Anca Negrea, Iana Trimbitas, Mihaela Bucsa, Paula Mucsariu)


Pauza nonformală este un proiect pentru cei 300 de copii din Crizbav care vor activități mai interesante și mai relaxante în școala lor: să avem radio în școală de care să ne ocupăm noi, copiii; curtea școlii să fie mai colorată și să avem jocuri pictate pe asfalt; să avem perete de grafitti; să avem banci în curtea școlii ca să putem face ore și afară.


Mai multe detalii ...

Camera senzorială, o șansă pentru copiii și adulții cu dizabilități

Fundația Rafael


Camera senzorială este un loc în care copiii și adulții cu dizabilități severe și multiple sunt stimulați vizual, olfactiv, cutanat, auditiv, gustativ, care îi ajută să trăiască senzații, emoții, să interacționeze și să se dezvolte. În cadrul proiectului va fi înființată o astfel de cameră și, cu sprijinul terapeuților, peste 60 de copilași și adulți cu dizabilități vor beneficia de stimulare senzorială și vor încerca să le integreze în percepții și în reprezentări. Activitățile se derula pe parcursul celor 10 luni și vor permanentiza apoi.


Mai multe detalii ...

Alerg pentru muntii Fagaras!

Fundatia Conservation Carpathia


Din 2012 până în prezent, Fundația Conservation Carpathia Brasov a cumpărat în estul munților Făgăraș peste 600 de hectare de "pădure de cioate", parcele silvice grav degradate, tăiate la ras acum 10-12 ani. În solar și în cele 8 pepiniere proprii creștem puieții de la stadiul de sămânță. Durează între 2 și 4 ani să avem un puiet viabil pentru a fi plantat. Facem lucrări de combatere a eroziunii solului unde este cazul, după care plantăm, refăcând compoziția naturală a pădurii. Cei 1.8 milioane de puieți de brad, fag, paltin, anin, scoruș, ulm și molid plantați până acum vor forma o nouă pădure!


Mai multe detalii ...

PROIECTE FINANȚATE EDIȚIA 2018


Din nou împreună pentru EI

A.D.D.I.P.


În acest proiect ne-am unit forțele ca tinerii și copiii din centrele de plasament să aibă șansa de a petrece Crăciunul în familia ADDIP. Tabăra de Crăciun ADDIP este deja o tradiție în asociație, astfel că în preajma Crăciunul se resimte cel mai tare abandonul și este perioada în care copiii/tinerii simt nevoia de a petrece un timp de calitate și de a se simți ca într-o familie. Anul acesta am avut un timp special cu 22 de copii și tineri din centrele de plasament din județul Brașov și am petrecut 5 zile pline de activități diverse, timp calitativ și multă distracție împreună cu ei, la centrul Purtătorii de Făclie din Râșnov. Activitățile s-au desfășurat cu ajutorul a 4 voluntari, care s-au implicat în activități și care au supravegheat copiii și tinerii.


Mai multe detalii ...

Pași spre normalitate

Bucuria Darului


Proiectul Pași spre normalitate și-a propus să ofere oamenilor străzii o perspectivă asupra ce înseamnă cu adevărat normalitatea. Ceva mai mult decât nevoile primare pentru care ei sunt nevoiți să se lupte în fiecare zi. Pentru aceștia ne-am gândit să-I ducem departe de grijile lor pentru o zi.


Mai multe detalii ...

4 zile de educație cercetășească în natură

Organizația Națională Cercetașii României Centrul Local "Orizont" Brașov


Tabăra "4 zile de educație cercetășească s-a desfășurat" în perioada 21 -24 iunie, la Râșnov, când cei 100 de copii și tineri cercetași de la Orizont Brașov au participat la Campul local de vară cu tematica ”Școala de vrăjitorii și magii Hogwarts”. Pentru 4 zile, aceșia au intrat în pielea personajelor din Harry Potter și sub îndrumarea profesorilor–lideri au învățat cum să trăiască în natură, la cort și cum să utilizeze tot ce ne oferă ea. Pentru a-și amenaja zona de campare, copiii și tinerii au făcut construcții rezistente doar din lemn și sfoară, o mare importanță în realizarea acestora având atelierul de noduri.


Mai multe detalii ...

CIVIC

Asociația Comunitară Centrul Educațional Sofia


Povestea proiectului ”CIVIC” este povestea unor oameni care au crezut că schimbarea este posibilă. Este o poveste despre implicare, vulnerabilitate, curaj, putere, dar mai ales, dăruire. Este de fapt, povestea tuturor oamenilor, care în ciuda dificultăților, obstacolelor, aleg să creadă, aleg să acționeze, aleg să dăruiască și să se dăruiască. A început, în egală măsură din neputință, dar și din speranță. Speranța că acolo unde suntem mai mulți, mai conștienți, mai responsabili, poate exista o lume în care bunătatea, bunul-simț, înțelegerea și responsabilitatea, atât față de propria persoană, cât și față de comunitate, constituie regula, nu excepția. Și, dacă la început am fost puțini, acum suntem mai mulți.


Mai multe detalii ...

Terapii ale limbajului pentru copiii cu dizabilități

Fundația Rafael


Izvorât din necesitatea acută, dar și cronică de a dezvolta limbajul copiilor cu dizabilități, de a corecta tulburările de limbaj și de a le stimula astfel capacitatea de comunicare, pentru ca fiecare copil să fie mai pregătit pentru integrare, ținând, desigur, cont de nivelul fiecăruia și de zonele proximelor dezvoltări, proiectul se impune ca o plină de interes arie în cadrul activităților noastre.
Având în vedere faptul că foarte mulți dintre copiii cu dizabilități asistați de noi au probleme de coordonare, de orientare spațială, de cunoaștere a schemei corporale proprii, de dezvoltare a mișcărilor fine și ample, am împărțit tipurile de activități în două mari categorii.
Timp de 8 luni am implicat 65 de copii, dintre care 40 au dizabilități severe și multiple, în realizarea a 48 de activități de stimulare senzorială, 24 de activități de stimulare a mobilității, 36 de activități de dezvoltare cognitivă, și am efectuat 65 de evaluări și monitorizări.


Mai multe detalii ...

În brațe la mami

Grup de sprijin pentru mame


Întâlnirile grupului de sprijin pentru mame au continuat și anul acesta, oferind mamelor și viitoarelor mame acces la informație despre îngrijirea, dezvoltarea și hrănirea bebelușilor și a copiilor mici, dar și acces la materiale educaționale achiziționate prin intermediul fondurilor strânse în cadrul Brasov Heroes. Am reușit în acest fel să transmitem informație corectă unui număr mai mare de mame și viitoare mame, din comunitate. Interesul online (în cadrul grupului de Facebook) a înregistrat și el o creștere spectaculoasă, deci informația a ajuns dincolo de granițele comunității locale.


Mai multe detalii ...

MINITENS PENTRU COPIII DIN HĂLCHIU

ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV LIMPICII BRAȘOV


Proiectul a reușit să atragă către tenis un număr de 25 de copii cu vârste între 6 și 11 ani de la Școala Gimnazială din Hălchiu, care au desfășurat, gratuit, timp de trei luni de zile (iulie-septembrie 2018), câte două antrenamente pe săptămână la baza de tenis deschisă în comuna lor. În septembrie 2018, o parte dintre ei au participat la competiția de minitenis Cupa Limpicii. La încheierea stagiului, materialele specifice activității de tenis au fost predate direcțiunii Școlii Gimnaziale Hălchiu pentru continuarea practicării jocului de minitenis în cadrul orelor de sport.


Mai multe detalii ...

Educația salvează vieți

Asociația de protecție a animalelor "Milioane de Prieteni"


Proiectul “Educația salvează vieți” s-a dovedit unul de mare succes, astfel că în acest moment 190 de copii din clasele 0-4 de la Școala generală numărul 15 participă la cursurile gratuite oferite de Asociația Milioane de Prieteni. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt, evident, elevii ciclului primar, însă cu ajutorul lor informațiile acumulate ajung și la adulți, pentru că dau dovadă de mult entuziasm și împărtășesc totul și cu cei din jurul lor. În acest fel, în timp, beneficiile proiectului se vor extinde spre întreaga comunitate. Manualul de protecția și bunăstarea animalelor, creat special pentru ei de către echipa AMP, este adaptat nevoilor vârstei, este structurat în funcție de numărul de săptămâni dintr-un an școlar și este concentrat asupra nevoii de schimbare a mentalității privind protecția și îngrijirea animalelor, dar și pe îmbunătățirea cunoștințelor generale în domeniu. Lecțiile se desfășoară în mod interactiv astfel că receptivitatea elevilor este foarte mare și le rămân astfel în memorie informații prețioase. Deja avem solicitări și din partea altor școli care își doresc ca în anul școlar 2019 - 2020 să beneficieze și elevii lor de un asemenea curs.


Mai multe detalii ...

Povestea Binelui Continuă – Clubul de Vacanță 2018

Asociația Rază de Speranță In Intervenția și Terapia TSA


Proiectul a fost gândit ca și Club de Vacanță – activitățile relevante desfășurându-se în luna iulie, spre sfarsit, august, septembrie, o parte din luna octombrie.
Activitatile Outdoor s-au desfasurat in lunile de vacanta august si septembrie, activitatea impletindu-se cu activitatile indoor desfasurate in Centrul Raza de Speranta si Learnex ( august, septembrie si octombrie).


Mai multe detalii ...

Valoarea diversității. La un pas de schizofrenie!

Asociația de Servicii Sociale SCUT


Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 3 luni, de la 01.08.2018 până la 30.10.2018, timp în care s-au derulat activități de informare pe plan local despre problematica și incidența tulburărilor psihice, a consecințelor neimplicării în problematica sănătății mintale, mai ales în contextul socio-economic național care ne afectează viața pe toate palierele ei.


Mai multe detalii ...

Salvați zona Tâmpei și dealurile Scheiului

Grupul de inițiativă Pro Schei


(proiect în curs de implementare)


Mai multe detalii ...

Biblioteca cu cărți de schimb a Amicului Cuvânt

ATPB;Arcadia,Harta Viselor,C'Art Fest


(proiect în curs de implementare)


Mai multe detalii ...

Viața e mișcare

Asociația pentru Educație Practică și Creativă


(proiect în curs de implementare)


Mai multe detalii ...

Robert Cadar este un #eroudebrasov



Mai multe detalii ...

PROIECTE FINANȚATE EDIȚIA 2017


Sterilizează – nu ucide

Asociația de Protecție a Animalelor "Milioane de Prieteni"


STERILIZEAZĂ, NU UCIDE! este un proiect care le-a propus semenilor să aleagă viața, în locul crimei! Să o aleagă și să o respecte! În loc să eutanasiem sute de mii de câini anual, mai bine respectăm legea și să îi ajutăm și pe cei care nu își permit financiar să facă asta. În timp, prin oferirea gratuită a acestui serviciu care este obligatoriu pentru stăpânii de animale, vom reuși să micșorăm numărul animalelor ucise fără vină și a haitelor de câini de pe străzile Brașovului.


Mai multe detalii ...

Vârf creativ în educație

ACTcept platformă creativă şi educativă


Scopul proiectului este educația prin artă. AcTcept- platformă creativă și educativă, își propune să vină în sprijinul elevilor, cărora școala le oferă cunoaștere teoretică, majoritar științifică, cu prea puțin accent pe dezvoltarea abilităților de comunicare și creație.


Mai multe detalii ...

Un cadou de neuitat

Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Integrare Profesională


Anul acesta am reușit să sărbătorim Crăciunul într-o atmosferă de familie, cu 18 copii/tineri din centrele de plasament din județul Brașov cu care noi colaborăm, printr-o tabără socio-educativă de 4 zile, în cadrul centrului Purtătorii de Făclie din Râșnov. Tabăra s-a desfășurat într-un mod foarte frumos cu ajutorul a 3 voluntari, care s-au implicat activ în desfășurarea activităților și în supravegherea copiilor.


Mai multe detalii ...

Lupișorii în primul câmp

Cercetașii României


O lume cu indivizi împliniţi pe plan personal, spiritual şi social este o lume mai bună, de aceea cercetășia vine în sprijinul educației formale și informale, prin educația nonformală. Având echipamentul necesar desfășurării activităților în natură, putem spune Prezent oricărei provocări și vom putea participa sub deviza ce ne definește la toate activitățile cercetășești din țară : Gata oricând!


Mai multe detalii ...

Si eu pot fi un campion!

Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Brasov


“Si eu pot fi un campion!” este un proiect de suflet pentru noi. Este un proiect prin care încercăm să facem viața elevilor cu deficiențe mai frumoasă prin participarea acestora la activitățile sportive, special concepute pentru ei.


Mai multe detalii ...

De-a Arhitectura în școala mea

Asociaţia De–a Arhitectura


Odată cu începerea școlii, în septembrie 2017, echipa de îndrumători formată din arh. Ioana Aldea și prof. Mariana Dumencu a pornit pe drumul “de-a arhitectura” alături de cei 22 de elevi din clasa a VII P din Liceul Vocațional de Arte Plastice ”Hans Mattis Teutsch”.


Mai multe detalii ...

CREABIL, calea de la dizabilitate la creativitate

Fundația Rafael


Proiectul CREABIL este o încununare a eforturilor făcute în toţi cei 10 ani de Fundaţia Rafael pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu dizabilităţi. De aceea, în cadrul proiectului, ne-am dorit să amenajăm şi să dotăm atât un atelier profesional, cât şi atelierul de terapie ocupaţională, astfel încât ele să devină cât mai eficiente atât în planul dezvoltării abilităţilor practice ale beneficiarilor, în cel al stimulării creativităţii şi al creşterii stimei de sine.


Mai multe detalii ...

Trusa de Pictat și Satul Meu

Asociația Tineri Pentru Brașov


”Trusa de pictat și satul meu” a reprezentat implementarea unui proiect de renovare și reparații ale unor săli de clase, holuri și curţile grădinițelor din satul Mina 1 Mai și Comuna Vulcan, județul Brașov.


Mai multe detalii ...

Binele începe cu tine

Asociația Rază de Speranță


Cea de-a doua participare a noastră la programul Brașov Heroes a fost despre fericirea de a fi împreună și despre generozitatea prieteniei! Experiența Brașov Heroes a fost copleșitoare pentru echipa Asociației “Rază de Speranță” și pentru cei peste 70 de beneficiari ai noștri, copii și tineri cu tulburări din spectrul autist.


Mai multe detalii ...

Micii tâmplari

Asociația Arcadia


Proiectul propunea organizarea de ateliere de tâmplărie unde cei mici, alături de familiile lor, să creeze 100 de căsuţe pentru păsări ce vor fi amplasate în Braşov. Proiectul își dorea să reprezintă o alternativă creativă pentru familii de petrecere a timpului liber împreună.


Mai multe detalii ...

La fel de ... speciali

Darul Auzului


Organizarea unui spectacol, ai cărui protagonişti vor fi copiii cu deficienţă de auz. Proiectul propune eliminarea barierelor pe care societatea le pune între sine şi copiii „cu deficienţe”, prin manifestarea lor artistică ce vine să le arate braşovenilor că aceşti copii cu deficienţă de auz sunt „la fel de speciali” ca orice alt copil.


Mai multe detalii ...

PROIECTE FINANȚATE EDIȚIA 2016


Cei de ieri pentru cei de azi

Asociația ADDIP


Proiectul Cei de ieri, pentru cei de azi este un proiect diferit. Un proiect care prezintă povești de succes și care este o dovadă vie pentru beneficiarii proiectului a faptului că își pot depăși condiția ajungând să ducă o viață decentă.


Mai multe detalii ...

Oameni pentru oameni

Fundația Bucuria Darului


Proiectul „Oameni pentru oameni” a fost o acţiune prin care am putut să atragem atenţia opiniei publice cu privire la detaliile care pot reda unui om demnitatea umană. Masă caldă pentru centrul de zi al oamenilor străzii, pe care am reuşit să îl amenajăm în proximitatea cantinei „Mulţumesc!”, a reprezentat o intrare într-un firesc al lucrurilor, într-o poziţionare a lor egală cu servirea oricărei persoane. Mai mult chiar, i-a ajutat în autogestionarea spaţiului şi în responsabilizarea lor cu privire la condiţiile de igienă pe care ar trebui să le respecte de fiecare dată când iau masa.


Mai multe detalii ...

Hipoterapie

Asociația Copiii de Cristal


În urma celor 2 şedinţe de hipoterapie beneficiarii au devenit mai încrezători în cei din jur și mai ales în propriile forțe. Au devenit mai apropiați unul de celălalt și au început să verbalizeze mai ușor.


Mai multe detalii ...

Cumpără Responsabil Brașov

Asociația Club Sportiv Paralimpic


Cu fondurile obţinute la Braşov Heroes, a fost organizat în perioada 3-4 Decembrie 2016 un turneu de baschet în fotoliu rulant. În cele două zile, s-au organizat mai multe sesiuni de antrenament şi meciuri de baschet mixte în sala de sport a Facultatatii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane din cadrul Universităţii Transilvania. Turneul a adunat 15 sportivi cu dizabilităţi din mai multe zone ale ţării: Cluj, Prahova, Bacău, Piatra Neamţ şi Braşov.


Mai multe detalii ...

De-a Arhitectura în orașul meu

Asociația De-a Arhitectura Brașov


Pe 12 iunie am alergat/donat împreună, pentru educația despre arhitectură și mediu construit din județul Brașov. Și în acest an școlar, echipa de arhitecți voluntari din județul nostru duce, săptămână de săptămână, arhitectura mai aproape de cei mic.


Mai multe detalii ...

Kinetica iubirii, pasul care mișcă lumea

Fundația Rafael Codlea


Fundația Rafael şi-a propus să contribuie la integrarea socială şi la creşterea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi prin dotarea cabinetului de kinetoterapie cu aparatură performantă, adaptată noilor cerinţe şi cuprinderea tuturor beneficiarilor în programe terapeutice care să le dezvolte abilităţile locomotorii şi să le optimizeze psihomotricitatea.


Mai multe detalii ...

Și eu pot fi un campion!

Grup de inițiativă al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Brașov


Acest proiect a fost punctul de plecare pentru a realiza un proiect sportiv pentru elevii cu dizabilităţi din Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluziva Braşov. Acest proiect sportiv se desfăşoară în anul şcolar 2016-2017, cuprinzând mai multe activităţi planificate în tot acest timp.


Mai multe detalii ...

Sterilizează, nu ucide

Asociația Milioane de prieteni


Proiectul a fost focusat pe sterilizarea și microciparea câinilor cu stăpân. Fondurile strânse cu ajutorul campaniei Brasov Heroes au fost folosite ca parte dintr-un proiect amplu denumit “Sterilizează – nu ucide”. Dacă inițial ne doream sterilizarea și microciparea gratuită a măcar 50 de câini, pentru care am realizat proiectul înscris la Brașov Heroes, între timp am obținut susținerea financiară internațională pentru a steriliza 250 de câini.


Mai multe detalii ...

Speranță pentru un vis

Asociația Rază de Speranță


Experiența Brașov Heroes a fost copleșitoare pentru echipa Asociației “Rază de Speranță” și pentru cei peste 70 de beneficiari ai noștri, copii și tineri cu tulburări din spectrul autist.


Mai multe detalii ...

Clubul de Educație și Job Skills

Asociatia de Servicii Sociale SCUT


Asociatia de Servicii Sociale SCUT a participat la cursa cu obstacole a comunității cu proiectul: Clubul de Educație și Job Skills, prin care 6 tinere ieșite din centrul de plasament au fost ajutate să devină independente în viaţa din afara centrului.


Mai multe detalii ...

Povești desenate pe pereți

Fundația Schmidt


Un proiect pornit din durere, continuat din suflet! Şi cu suflet, de oameni minunaţi, care au înţeles că schimbarea în bine începe cu fiecare dintre noi. Iar eu pot doar să mulţumesc. Rezultatele noastre sunt cu impact vizual colorat şi terapeutic, asemenea copilăriei din sufletele noastre..


Mai multe detalii ...

Terapie prin zâmbet și culoare

Asociația Clownimed


În lună martie au fost realizate 8 şedinţe de terapie, unde au fost împrăştiate râsete şi bună dispoziţie la peste 60 de copii, părinţi şi cadre medicale, urmând ca în luna aprilie să aibă loc încă 8 şedinţe.


Mai multe detalii ...

PROIECTE FINANȚATE EDIȚIILE 2014-2015


Știi cum aude copilul tau?

Asociația Darul Auzului


Ideea proiectului s-a născut din dorința noastră, a parinților care au copii deficienți de auz, de a trage un semnal de alarmă și de a informa alți părinți cu privire la necesitatea testării auditive la copii de la o vârstă cât mai fragedă. În țările mai dezvoltate programele de screening auditiv sunt obligatorii în maternități și astfel, printr-o intervenție timpurie, copiii sunt testați, protezați și mai apoi susținuți în procesul de integrare socială, educație și dezvoltare profesională.


Mai multe detalii ...

My way

Asociația Atelier Săcelean


Proiectul "My Way!" a demarat în Octombrie 2015 cu o nouă serie de beneficiari, copii și tineri cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani proveniți din medii defavorizate social din Municipiul Săcele. Beneficiarii au fost grupați în funcție de vârstă în două grupe și au participat la activități săptămânal. Frecvența beneficiarilor la activități a fost foarte bună, în medie participând 38 de beneficiari din totalul de 45 de beneficiari înscriși.


Mai multe detalii ...

ARTA

Asociația Copiii de cristal


Proiectul constă într-un program centrat pe dezvoltarea abilităților cognitive, emoționale și sociale, în vederea recuperării și integrării sociale pentru 50 copii și tineri cu tulburări din spectrul autist și Sindrom Down, copii care frecventează Centrul nostru de terapie și intervenție specializată pe metode art-terapeutice.


Mai multe detalii ...

FIECARE OM ARE MUZICA SA. SĂ O FACEM AUZITĂ!

FUNDAȚIA RAFAEL


Să fii copil este deja ceva special. Să creşti şi să ajungi adult, e iarăşi o minune. În interiorul fiecărui om sufletul pluteşte pe unde muzicale. Uneori, acestea se aud şi se dezvăluie omenirii în superbe opere muzicale. Alteori, se aud mai puţin sau chiar deloc, fiind nevoie de urechi însufleţite care să audă cu adevărat simfonia din interiorul fiecărui om.


Mai multe detalii ...

Mode H – O alta imagine a persoanei cu dizabilitati

Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Fizice Sf. Haralambie Brașov


În 2015 am primit invitația de a participa în Franța la un spectacol festiv, 10 ani de la înfiintarea Mode H Europe, un eveniment extraordinar intitulat „MODE H DANCE MUSIC - ALL AROUND THE WORLD”
Romania a fost prezentă cu o echipa nouă de dansatori numită Just Dance 2, o echipă la fel de frumoasă și inimoasă. Participanții au beneficiat de o experiență placută, mobilizatoare și integratoare.


Mai multe detalii ...

Și copiii speciali au loc în inima noastră!

FUNDAȚIA RAFAEL


În cadrul acestui proiect ne dorim să amenajăm un spațiu special în cadrul căruia acești copii să aibă acces la mobilier adaptat, la jocuri și la instrumente care să îi ajute să își dezvolte potențialul. Experiența pe care deja o avem cu acești copii este o primă pildă că se poate, că ei se pot dezvolta și că noi, adulții care intrăm în contact cu ei, avem această șansă extraordinară de a fi o punte utilă între ei și viață, de a le crește calitatea trăirilor și a interacțiunilor utile.


Mai multe detalii ...

O toaletă renovată, o viață mai curată

Grup de inițiativă a profesorilor din Școala nr.5


Educaţia este cea mai eficientă cale prin care se poate produce o schimbare, însă impactul se vede după câţiva ani. Şcoala Gimnazială nr 5 se află într-una dintre cele mai mari comunităţi compacte de romi din Europa. Tocmai din cauza nivelului scăzut de educaţiei, datorat părăsirii timpurii a şcolii şi a sărăciei din zonă, oamenii trăiesc în condiţii nefavorabile.


Mai multe detalii ...

Împreună pentru un zambet de copil

Asociația Dicta


"Împreuna pentru un zâmbet de copil" este un proiect destinat copiilor cu cerințe speciale /dizabilități, proiect care face parte din cadrul Centrului de Educație Incluzivă Brașov - Grădinița Specială.


Mai multe detalii ...

Școala democratică

Asociația Elan


Școala Democratică este un proiect de educație alternativă care pornește de la ideea că o educație forțată nu poate fi foarte eficientă. În școlile democratice, curiozitatea naturală a copiilor este încurajată și hrănită, iar ritmul de învățare și dezvoltare al fiecăruia este respectat. Fiecare copil are drept de vot în consiliul școlii, învățând astfel să își asume responsabilitatea și implicându-se activ în organizarea școlii. Într-o școală democratică premisa este că fiecare copil poartă în el resurse valoroase iar rolul nostru ca adulți și pedagogi este să găsim alături de el mediul cel mai bun în care poate înflori.


Mai multe detalii ...

Jocurile lui Hippo

Asociația Colors


Prin acest proiect ne-am propus să diversificăm oferta sănătoasă de petrecere a timpului liber din Brașov; astfel în iunie și iulie 2015 am oferit activități nonformale în parcuri și zone de agrement din Brașov pentru 450 de copii, tineri și familiile acestora în cadrul a 6 evenimente diferite. Am promovat activitățile în aer liber, redescoperirea spațiilor verzi și voluntariatul comunitar.


Mai multe detalii ...

PARCUL „STOP DISCRIMINĂRII”

Asociația Copiii de cristal


Obiectul acestuia presupune dotarea unui parc cu echipamente pentru copiii cu nevoi speciale


Mai multe detalii ...

Abilitatea învinge dizabilitatea

Asociația Club Sportiv Cumpără Responsabil


Tema proiectului din edițiile 2014-2015 a fost susținerea sportivului nostru, Pungă Petru, pentru a participa la cât mai multe turnee internaționale de tenis de câmp în fotoliu rulant, astfel încât să adune destule puncte ATP pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.


Mai multe detalii ...

Atinge visele, atinge Brașovul

Asociația Kunstad


Este un proiect destinat sufletului și a unei dimensiuni a corpului de care suntem din ce în ce mai puțin conștienți: dimensiunea emoțională. Prin acesta, ne dorim ca Brașovul să fie cunoscut și prin prezentul său cultural.


Mai multe detalii ...

Asociația AISEC Brașov

Viitorul tău, Brașov !


Proiectul a urmărit creșterea vizibilității a oportunităților pe care studenții brașoveni le pot accesa programele de voluntariat ale organizației pentru o educație complementară. Astfel, în luna octombrie a început promovarea stagiilor de practică și de voluntariat care pot fi facilitate de către AIESEC Brașov, inclusiv oportunitatea de a face parte ca voluntar în organizație.


Mai multe detalii ...

Ateliere practice pentru copiii școlii și orfani

Asociația ELAN Brașov


Proiectul desfășurat de Asociația ELAN a adus cu sine lecția dăruirii, implicării active în comunitate, împărtășirii de cunoștiințe și abilități, acceptare și toleranță prin atelierele comune de lut cu copiii de la casa de copii Budila. Aceștia au lucrat împreună cu elevii Școlii Democratice și profesorul Gabriel Mocanu, realizând sculpturi și figurine din lut. Pentru copiii de la casa de copii experiența a fost una cu totul deosebită având șansa de a învăța ceva inedit, alături de prieteni nou câștigați.


Mai multe detalii ...

Punctul tău de Informare despre Natură – PIN

ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate


Proiectul a constat în conceperea unui hărți care centralizează toate ariile protejate din judeţul nostru, fiecare arie având alocată o fotografie reprezentativă iar diferenţierea acestora se realizează prin culori diferite, în funcţie de tipul de arie protejată - Parc Natural, Parc Naţional, Situri Natura 2000 sau Rezervaţii naturale)


Mai multe detalii ...

Multimedia Summer Camp

Asociația Community Aid Network


În perioada 27 iunie - 8 iulie, am organizat o tabără, "Multimedia - Pregătire pentru Viață", în două grupe, în Roadeș - județul Brașov.
Tematica taberei, diversitatea culturală, a dat frâu liber imaginației. Am putut contura povești, filmulețe inspirate din experiențele noastre de până acum, și ne-a oferit posibilitatea de a descoperi opinii și definiții individuale, ale acestui concept.


Mai multe detalii ...


ORGANIZATORI








CONTACT

Program Manager
Ines Nagy
ines@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0725 681 081

Director Executiv
Iulia Teodora Florea
iulia@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0742 371 190

Coordonator Comunicare
Anca Gânscă
anca@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0732 161 729




FINANȚATOR PRINCIPAL "BUCURIA COMUNITĂȚII"

Primăria Municipiului Brașov



PARTENERI PLATINUM







PARTENERI GOLD











PARTENERI SILVER


SUSȚINĂTORI



















































































PARTENERI MEDIA



FINANȚATORI AI FUNDAȚIEI


PARTENERI ÎN ORGANIZARE

Floare de colț



Carpathian MTB Trails