În Centrul Civic al Brașovului veți găsi Școală Gimnazială Nr. 8 Brașov, un recunoscut spațiu de educație și cultură. Într-o societate în continuă schimbare, urmărim pregătirea elevilor noștri pentru provocările personale și profesionale din viața de adult și plasarea lor într-un mindset de învățare continuă de-a lungul vieții.
Nevoia
Schimbările climatice sunt una dintre cele mai mari mari probleme pe care omenirea trebuie să le rezolve astăzi. Eforturile comunității și ale școlilor trebuie să fie orientate spre educarea tinerilor în spirit ecologic pentru conservarea ecosistemelor și protejarea naturii. Sistemul de învățământ românesc este deficitar în educarea elevilor în spiritul protecției și conservării mediului, iar autoritățile statului nu se implică suficient în programe de educare a tinerilor din toate mediile sociale.
Schimbarea
Vom îmbina pedagogiile alternative cu educația tradițională din sistemul de învățământ ținând cont și de complementaritatea disciplinelor școlare. Vom transforma o sală de clasă într-un laborator senzorial care să asigure dimensiunea practică a învățării. Elevii din medii diferite (din școala noastră, din comunități defavorizate, cu cerințe educative speciale, refugiați ucraineni, copii din centre de plasament) vor explora natura și spațiul școlii, în manieră senzorială, interactivă, formându-le astfel o cultură ecologică și de cunoaștere concretă a resurselor naturale și a interacțiunilor ce se petrec în mediul înconjurător.
Considerăm că doar prin educație informală despre mediu, complementară disciplinelor școlare, se pot înțelege, învăța și forma deprinderile care să răspundă nevoii comunității de a avea oameni educați, capabili să identifice problemele și să găsească soluțiile cele mai potrivite prin cooperare.
Proiectul nostru aduce împreună copii din toate mediile sociale, îi educă în spiritul colaborării și incluziunii, pentru a oferi comunității în viitor oameni asumați pentru decizii și schimbare în bine.
Activități
Vom desfășura proiectul în modul următor:
1. Amenajarea laboratorului senzorial de către personalul didactic și auxiliar al școlii: pregătirea sălii de clasă, achiziția materialelor/echipamentelor necesare dotării (procedură de achiziție pe bază de oferte), dotarea laboratorului.
2. Diseminarea creării laboratorului senzorial către părțile implicate (profesori, ambasadori, elevi, părinți, autorități, parteneri, voluntari).
3. Încheierea contractelor de parteneriat și voluntariat.
4. Începerea activităților didactice cu elevii și beneficiarii din grupul țintă (copii cu vârsta între 6 și 16 ani din diferite medii și categorii sociale)
5. Diseminarea rezultatelor activităților.
Buget
Costurile cu materialele se ridică la 14.739 de lei, costurile de comunicare de 1.290 de lei, cheltuieli cu consumabilele de 1.240 de lei, costuri de curierat de 750 lei și cheltuieli neprevăzute de 900.95 lei.
Buget total: 18.919,95 de lei.
Web
https://scoala8bv.ro
https://www.facebook.com/scoala8bv
Ascunde detaliile